• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Avontuurlijke kinderfeestjes buiten in de natuur!

14 maart 2023

De meest avontuurlijke en tofste feestjes in de natuur beleef je hier! Van klimbos, katapult bouwen, koken op zelfgemaakt vuur, boogschieten, lasgergamen tussen de bomen, ontsnappen uit een oude mijn en dat op nog geen 12 minuten vanuit Zwolle!

Klimbos Buitencentrum Oldebroek
Niet zo lang geleden werd ik uitgenodigd op het terrein van Het Buitencentrum in Oldebroek. Na een klein stukje A28, dan afslag Wezep, belande ik na een paar zig-zag weggetjes in een bosrijke omgeving. Uit de auto stappend, vogeltjes fluitende, kreeg ik een rondleiding op het immens grote terrein van Het Buitencentrum.
Buiten op de bosgrond werd ik betoverd! Wat een puurheid! In de rondleiding werdt verteld over de verschillende activiteiten zoals kinderfeestjes en vakantiekampen. Dat naast plezier, veiligheid voorop staat, deed mij als moeder goed! Daarbij voelde ik ook de zorg en repsect voor de natuur! Normaal zijn mijn kids niet weg te krijgen, maar nu was ik het zelf! Wat een heerlijke plek om feest te vieren!  

Dus ben jij opzoek naar een origineel outdoor kinderfeestje? Bij het Buitencentrum in Oldebroek kun je kiezen uit superleuke survivalfeestjes! Wedden, dat je kind het hier met zijn vriendjes en vriendinnetjes geweldig vinden?! 

klimbos
1.Klim expeditie feest (10 t/m 13 jaar)
Voor de echte avonturiers die gek zijn op klimmen en hoogtes hebben is er een klim expeditie feest. De hoofdactiviteit is bij dit feestje het klimbos! Na de uitgebreide instructie, krijgen ze een gordel aan, een helm op en gaan ze oefenen in het oefenparcours op de grond. Gaat het goed op de grond, dan is het tijd om omhoog te gaan het klimbos in! Hoog in de bomen worden er diverse hindernissen genomen, van schommels tot wiebelbrug en nog veel meer. Ze eindigen het feestje met een spannende outdoor laser game waarbij twee teams bewapend met een lichtpistool (striker) op zoek gaan naar elkaars target.

escape room oude mijn
2. Escape room "oude mijn" (8 t/m 13 jaar)
Trotseer tijdens dit kinderfeest “The old mine” een gangenstelsel van 150 meter in combinatie met een Escape room speciaal voor de jeugd! Voorzien van helm, gaan ze met vrienden en vriendinnen de vervallen goudmijn basis binnen via een wirwar een gangen. In de gangen ga je op zoek naar codes en hints. Het gangenstelsel eindigt in een oude goudmijn, waar je codes moet kraken, geheime kamers moet zien te openen om uiteindelijk via de mijnschacht met de groep weer buiten te komen! Een spannend, uitdagend en actief kinderfeest!

Pijl en boog buitencentrum
3. Survival actie kinderfeest! (8 t/m 13 jaar)
Maak kennis met de pijl en boog en leer wat de beste technieken zijn om de pijl in de roos te schieten. Tijdens het blaaspijpschieten zal je met een professionele blaaspijp proberen de roos te raken met de bijbehorende pijltjes. Trotseer hierna met alle vriendjes en vriendinnetjes de klimbomen in ons bos. Zijn jullie echte survivals?

winter survival
4. Winter survival kinderfeest! (8 t/m 13 jaar)
Leef je dan uit tijdens dit Winter-survival kinderfeest! Maak kennis met de pijl en boog en leer wat de beste technieken zijn om de pijl in de roos te schieten. Na het schieten leer ze alles over vuur maken en over hoe zij het beste een kampvuur kan maken met behulp van boomschors en een magnesiumstick. Als het vuur eenmaal aan is, hang je een ketel boven het vuur en laat je de chocolademelk warm pruttelen.

bushcraft
5. Bushcraft natuur feest! (8 t/m 13 jaar)
Bushcraft betekent overleven in de natuur. En dat is wat je gaat doen tijdens dit kinderfeestje! Ze starten met de bouw van een reuze katapult van palen, touwen en fietsbanden en proberen de bal zo ver mogelijk te lanceren. Als ze slagen, starten ze de fire skills op en leer je alles over vuur maken en over hoe je het beste een kampvuur kan maken met behulp van boomschors en een magnesiumstick. Als het vuur eenmaal aan is gaan ze brandnetels zoeken en andere eetbare planten zoeken en maken een heuse brandnetelsoep in een grote gietijzeren pan. Ook bereiden ze in de gietijzeren tostisijzers de lekkerste tosti’s klaar op het zelfgemaakte vuur. Uiteraard met ketchup en Curry!

Leuk om te weten! Het buitencentrum organiseert ook in de zomervakanties super toffe vakantiekampen Naar de website