Een magische maand! Ontdek Zwolle in de kerstvakantie!

13 december 2023
Ben jij even blij dat je in of om Zwolle woont! Want, er is zo veel te doen in deze kerstvakantie. Kinderworkshops, theatervoorstellingen, wandelen langs ijsbeelden of terug in de tijd. Vervelen is geen optie!
Een magische maand! Ontdek de kerstvakantie in Zwolle

De leukste tips voor in de kerstvakantie in en rondom Zwolle!


Buiten is het koud, binnen knus en warm. Nog éven bikkelen en dan...KERSTVAKANTIE! Hieronder vind je leuke kerstvakantie tips! Met betoverende lichtjeswandelingen, vrolijke kindervoorstellingen, winter festival en prachtige ijsbeelden! Maar ook makkelijk te maken kerstknutsels en kersthapjes voor het kerstdiner op school of thuis. 

Rollend de kerstvakantie door? 

Rollend de kerstvakantie door? Kom naar de Kerstvakantie Skateweek bij Indoor Skate Park Zwolle.De kids kunnen op woensdag 27 dec, vrijdag 29 december, dinsdag 2 januari en donderdag 4 januari van 11.00 t/m 13.00 uur, 1 uur skateboardles krijgen met coaching en 1 uur vrij komen skaten. Liever vrij skaten? Dat kan ook! 


KerstvakANNO

Deze kerstvakantie is in het museum ANNO weer éxtra sfeervol met (gratis) activiteiten voor de kids! Tijdens deze week genieten kinderen van de verschillende, activiteiten zoals; een voorstelling in het Drostenhuis, bezoek de archeoloog of ga aan de slag met toffe workshops. Aanrader!


Sprookjesfestival Zwolse Theaters

Deze kerstvakantie gaan we draken verslaan, bergen verzetten en prinsessen wakker kussen. Er staat weer een magisch programma klaar, vol prinsessen, prinsen en kabouters. Naast de voorstellingen zijn er ook toffe workshops voor de kids! Naar de voorstellingen.

Scheuren in de IJsselhallen mét korting!

Net als Max Verstappen karten in de kerstvakantie? Kom dan naar Kobalt in Zwolle. Hun elektrische karts kunnen op afstand worden ingesteld. Dit betekent dus ook dat de snelheid aangepast kan worden. Zo hebben de racemonstertjes een veilige en superleuke ervaring waar iedereen aan elkaar gewaagd is! Reserveer nu jullie familie next level kart experience met korting! 



IJsbeelden Festival Zwolle

Op zoek naar een dagje uit? Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Een adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw bij de IJsselhallen in Zwolle. Want wat hebben wij ze gemist afgelopen jaren!


Theater3-daagse

In de kerstvakantie stilzitten is natuurlijk niks! Buiten is het koud maar binnen is genoeg te beleven. Kom lekker naar het theater en betreed zelf het toneel. Drie dagen lang in de vakantie het theater in en samen acteren, zingen en dansen.


On-campus Mega sport & speel spektakel

Wil je in de kerstvakantie met je vriendjes en vriendinnetjes een hele dag spelen? Kom naar de campus. Leef je uit op luchtkussens voor groot en klein, speel een potje zaalvoetbal of allesbal, klim naar grote hoogten op de klimmuur (die is 15 meter hoog!), dans mee in de swing-in, kom lasergamen (nieuw!) en neem een duik in het zwembad.

Lichtjeswandeling 2023 Engelse Werk

Na een groot succes van de afgelopen jaren, gaat de lichtjeswandeling ook dit jaar weer door. Dé Lichtjeswandeling Zwolle, een heerlijke winterwandeling in park Het Engelse Werk, zetten we voor de vijfde keer in de agenda op 27 december 2023. Een fijne winterwandeling direct na de kerstdagen om Het Engelse Werk op een andere manier te beleven, namelijk in het donker!

Lichtbeeldenroute Zwolle

De straten, pleinen en buurten van Zwolle worden omgetoverd in winterse kerstsferen. Bomen en bruggen over de stadsgracht zijn prachtig uitgelicht en dertien lichtobjecten markeren een bijzondere wandeling door de Zwolse binnenstad. Ook te lopen met een audiotour voor de kids. Ontdek de route hier


Kerstvakantie tips buiten Zwolle

Naar theater de Tamboer 

Kom in de kerstvakantie naar theater de Tamboer in Hoogeveen en bekijk de voorstellingen Pietje Bell & Fien en Teun. Liever voetjes van de vloer? Kom dan naar het baby en/of kinder muziekconcert.

Handige Kerst blogs

10x Kerstknutsels

Je hoeft niet handig of creatief te zijn om leuke kerstversieringen te maken. En het leukste blijft toch om dit samen met je kids te doen. Gezellig aan de keukentafel met verf, lijn, glitters en knutselmaterialen.
DIY Kerstversiering 


Homemade: 7x bakken voor kerst

Iedereen kan bakken! Als je nu denkt; 'nee, wij écht niet!', dán ken je HomeMade nog niet. Deze geweldige kersttraktaties maak je samen met je kind in een handomdraai met de bakmixen van HomeMade; beloofd!


Makkelijke kerstkapsels!

Nu snel het haar.... Maar hoe dan? Herkenbaar? Ontdek de 6 verschillende kerstkapsels die je zelf makkelijk en snel kunt maken! Superhandig: met video-beschrijving!
Let's go 

29x kersttradities samen met de kids

Welke kersttradities hebben jullie thuis? Elk jaar samen de kerstboom optuigen, samen een adventskalender maken of allemaal in pyjama cadeautjes uitpakken? Misschien is dit wel hét jaar om een nieuwe traditie te beginnen.


Eropuit in de natuur

Winter wonderland in de natuur. Ontdek alle leuke uitjes en kinderactiviteiten in de natuur in en rondom Zwolle. Met kindvriendelijke wandelroutes, speelbossen, parken en buitencentra.


Uitagenda kerstvakantie

Opzoek naar nog meer leuke kerstvakantie tips en uitjes? Check dan onze uitagenda of kijk in onze eropuit tips voor fijne boswandelingen, natuurspeeltuinen en als we een beetje mazzel hebben de leukste ijsbanen in de omgeving!

Hele fijne feestdagen! Liefs, Denise & Co. Naar de website