Een magische maand! Ontdek Zwolle in de kerstvakantie!

16 december 2021
En toen was het al kerstvakantie! Wij hebben extra snel al onze tips voor thuis én voor uit in je eigen regio verzameld. Zo kun je zelf kiezen of je liever thuis blijft of er toch even met de kids op uit gaat. Gelukkig zijn er veel leuke en goed georganiseerde activiteiten in de regio Zwolle.
Een magische maand! Ontdek December in Zwolle
Hieronder vind je leuke kerstvakantie tips! Met betoverende lichtjeswandelingen en vrolijke kindervoorstellingen. Allemaal coronaproof! Maar ook makkelijk te maken kerstknutsels en kersthapjes voor thuis.

Lichtbeeldenroute Zwolle

Maak een sfeervolle en gezellige wandeling door de binnenstad. 
Ontdek de route hier


Ontdek de Sprookjesvoorstellingen

Deze kerstvakantie gaan we draken verslaan, bergen verzetten en prinsessen wakker kussen. Er staat weer een magisch programma klaar, vol prinsessen, prinsen en kabouters. Naast de voorstellingen zijn er ook toffe workshops voor de kids!
Naar de voorstellingen


Midwinter Spooktocht 12+

Deze audioroute is een combinatie van griezelen en speelt zich af langs de rafelranden van de binnenstad. Donkere stegen, enge garages, plotselinge geluiden, onverwachte aanwezigheid van….ja van wie eigenlijk? Vlucht! Vlucht voor die stem! Fluisterend in jouw oren leidt de audioverteller je rond, maar ook de verteller wordt soms aan de kant geschoven…. Voor volwassenen en voor kinderen vanáf 12 jaar.

De Denneboom die groot wilde zijn 4+

De dennenboom die groot wilde zijn (4-12). Deze route wordt gemarkeerd door sfeervolle lichtbeelden waarmee de binnenstadsondernemers de pleinen en straten hebben versierd. De dennenboom die groot wilde zijn is een ontroerend sprookje van Nederlandse oorsprong, met een voor groot en klein herkenbaar thema.


Griezelen met Nemia 4+

Een spannende sprookjeswandeling tijdens welke je diverse raadsels moet oplossen. Het meisje zonder handen is een bewerking van het sprookje van Grimm. Een lelijke heks, een gemene stiefvader, een prins, een fee en natuurlijk het meisje spelen de rollen in dit verhaal. Een spannend verhaal met een vredig einde.  Behalve de tour op je mobiele telefoon, download je ook een pdf met de puzzelvragen. Als je de antwoorden inlevert, kun je een prijs winnen!25x tips voor thuis

Een extra lange kerstvakantie voor de kinderen! De één is er blij mee, de ander wat minder. Hoe dan ook, tips en ideeën voor leuke dingen om in de kerstvakantie met kinderen thuis te doen zijn altijd welkom! Hier vind je onze 25 favorieten.

29x kersttradities samen met de kids

Welke kersttradities hebben jullie thuis? Elk jaar samen de kerstboom optuigen, samen een adventskalender maken of allemaal in pyjama cadeautjes uitpakken? Misschien is dit wel hét jaar om een nieuwe traditie te beginnen.


Eropuit met de kids


17x kerstvakantie uitjes door heel NL

Lichtjesroutes, muzikale uitjes en op ontdekking door winterse musea. De kerstvakantie is natuurlijk hét moment voor wat extra tijd met familie. Dit zijn onze 17 favoriete winterse uitjes door Nederland.

Uitjes in de uitagenda

Dagje op stap of een uitstapje met de kinderen in de kerstvakantie, op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag of met Oud en Nieuw? In Zwolle zijn er heel veel leuke coronaproof kerstactiviteiten en kerstuitjes voor kinderen. 

Eropuit in de natuur

Durven jullie nu over blotevoetenpad of over het kabouterpad? Ontdek alle leuke uitjes en kinderactiviteiten in de natuur in en rondom Zwolle. Met kindvriendelijke wandelroutes, speelbossen, parken en buitencentra


Handige Kerst blogs

10x Kerstknutsels

Je hoeft niet handig of creatief te zijn om leuke kerstversieringen te maken. En het leukste blijft toch om dit samen met je kids te doen. Gezellig aan de keukentafel met verf, lijn, glitters en knutselmaterialen.
DIY Kerstversiering 


Homemade: 7x bakken voor kerst

Iedereen kan bakken! Als je nu denkt; 'nee, wij écht niet!', dán ken je HomeMade nog niet. Deze geweldige kersttraktaties maak je samen met je kind in een handomdraai met de bakmixen van HomeMade; beloofd!

40x Kerstfilms

Het is december, dus tijd voor kerstfilms en kerstseries. Ga maar alvast met het hele gezin in pyjama op de bank zitten, want hieronder vind je 40 kerstfilms en kerstseries die leuk zijn voor ons & de kinderen.
Ontdek ze hier alle 40! 


Makkelijke kerstkapsels!

Nu snel het haar.... Maar hoe dan? Herkenbaar? Ontdek de 6 verschillende kerstkapsels die je zelf makkelijk en snel kunt maken! Superhandig: met video-beschrijving!
Let's go 

12x DIY Kersttips

Buiten is het koud, binnen maak je het extra gezellig. En dan gezellig een spelletje doen, samen knutselen of iets lekkers kokkerellen. Met de kerst in aantocht hier twaalf leuke DIY tips om dit helemaal in sfeer te doen!
Kerst DIY 


Uitagenda kerstvakantie

Opzoek naar nog meer leuke kerstvakantie (coronaproof) tips en uitjes? Check dan onze uitagenda of kijk in onze eropuit tips voor fijne boswandelingen, natuurspeeltuinen en als we een beetje mazzel hebben de leukste ijsbanen in de omgeving!

Hele fijne feestdagen! Liefs, Denise & Co. Naar de website