icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43
Kidsproof blogTerug

10x De leukste bos- en natuurwandelingen voor de kids in en om Zwolle

11 augustus
Donkere bospaden stimuleren de fantasie, er zijn genoeg bomen om in te klimmen en er zijn altijd wel takken, dennenappels en andere voorwerpen voorhanden om te gebruiken bij spelletjes en fantasietjes. Check hier onze 10x favorieten!
Er zijn volop leuke boswandelingen voor kinderen in de bossen rondom Zwolle!

Boswandelingen zijn altijd heerlijk om met de kinderen te maken. In Zwolle en omgeving zijn zoveel mooie bossen te vinden. Heerlijk om in het weekend een boswandeling met kinderen te maken: bijna alle kinderen vinden het geweldig in het bos en iedereen kan even lekker uitwaaien. En wist je dat ze met nog meer plezier meegaan als je samen naar kabouters of paddestoelen gaat speuren? Maak je uitje helemaal af door een boswandeling te combineren met een lekker drankje bij een van de vele restaurantjes die in de bossen te vinden zijn. Soms zelf met speeltuin erbij! Wij zochten de leukste kindvriendelijke wandelingen en wandelroutes met kinderen voor je uit. Op naar het bos!

De leukste bos- en natuurwandelingen in en om Zwolle:

Laarzenpad de Wieden
Nieuw op de site!
1) Laarzenpad bij bezoekerscentrum De Wieden.
Het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden loopt dwars door het rietland. Ook kom je langs een stukje moerasbos en door open hooilanden. Met trekpontjes steek je de sloten over die het pad onderweg kruisen. Onwijs veel ontdek plezier voor de kids, midden in prachtig stukje natuur!

Hattemse Bos
2) Hattemse Bos
Het bos bij Herberg Molencaten in Hattem is favoriet bij ons! Een rondje langs het Landgoed, de bos weilanden met paarden, de watermolen en de andere kleine bospaden.
Vaak sluiten we af bij de Herberg, die hebben een geweldige bosspeeltuin bij het (overdekte)terras!

Engelse Werk
3) Engelse werk
Aan de rand van de IJssel vind je het park "Het Engelse Werk". Het park is ruim opgezet en is een beetje heuvelachtig.
Voor iedereen toegankelijk d.m.v de ruime wandelpaden. Voor uren lang speelplezier, picknicken of seizoensgebonden bosnoten zoeken zoals kastanjes, eikeltjes etc. kan je hier goed terecht. Bij de Uitspanning kan je samen heerlijk bijkomen.!

Wolvenspoor
5) Het Wolvenspoor
Kruip in de huid van de wolf en ontdek het zelf met kinderwandelroute Het Wolvenspoor. Het Wolvenspoor zorgt dat wandelen met kinderen zowel voor volwassenen als voor de kleine wandelaars een adembenemend avontuur is, vanwege de spanning maar zeker ook door de schitterende natuur. Start van de route bij Restaurant De Bootsman.

Hol van de leeuw Lemelerberg
6) Speelbos "in de hol van de Leeuw" Lemelerberg 
Boven op de Lemelerberg, nabij het restaurant, kun je heerlijk spelen in speelbos 'In het hol van de leeuw'. Er is van alles te beleven. Klim naar een hoge boomstoel, zwaai aan touwen, verstop je in de boomhut of kruip door rioolbuizen. Moe van het spelen. In het bos hangen hangmatten waar je lekker in kunt liggen. Het speelbos is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Bas de das Balkbrug
7)Speelnatuurpad "bas de das" Balkbrug
Het Speelnatuurpad in Balkbrug is een vrij toegankelijk speel-, ontdek- en belevingspad. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen via de paaltjes van Bas de Das de route volgen en kennis maken met een groot vogelhuis, verstopplekken van verschillende dieren, een insectenmuur en een levensgrote Koolmezenkast.

Laarzenpad Zalk
8) Het laarzenpad in Zalk
Het laarzenpad is een prachtige route die dwars door de natuur rondom Zalk loopt. Langs de IJssel, dwars door de weilanden of over het boerenerf. En de kracht van het laarzenpad is dat je kunt kiezen vanaf waar en hoe je deze route loopt. Zo kunt je zelf kiezen of je een deel of het hele pad loopt. Vergeet je laarzen niet, want die hebben jullie zeker nodig!

Heino wandelroute
9)Wandel Kids route bij Omni Mobilae in Heino
Kids kunnen zich uitleven in het bos met de 1 km kinderspektakel route. Naast het terras is een speeltuin. En er is een laag touwbanenparcours. Ideale plek voor jong en oud.
Terwijl ouders zich vermaken op het terras, leven de kinderen zich uit in het bos. Er bevinden zich drie gratis toegankelijke activiteiten waar kinderen van 1 tot 12 jaar zich ontpoppen tot ware boskabouters en klimgeiten. Daarnaast zijn er nog twee andere heerlijke wandelroutes!

roekpad echten
10) Belevingspad Echten
Niet heel ver van Zwolle en echte aanrader! Het Roekpad in Echten. Alle 5 zintuigen staan centraal tijdens deze wandeling: horen, ruiken, proeven, voelen en zien. Loek de Roek wijst je de weg tijdens deze wandeling van ongeveer 1 kilometer.

Meer leukje uitjes in bos en natuur voor kinderen?

Op Kidsproof vind je een overzicht van alle leuke buitenuitjes in bos en natuur rondom Zwolle!