Sinterklaasintocht 2024 in en om Zwolle

1 november 2023
Hij  komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want het duurt niet lang meer en dan is Sinterklaas weer in Nederland. Waar en wanneer precies? Wij hebben de Sinterklaasintochten in en om Zwolle natuurlijk ook dit jaar voor je op een rij gezet! Klik door voor meer informatie!
Sinterklaas intochten in en om Zwolle 2023

Landelijke intocht van Sinterklaas!

De landelijke intocht op zaterdag 18 november 2023 in Gorinchem. Als het goed is komt de Sint dit jaar weer als vanouds aan met de stoomboot en mét kinderen aan de kade. We kunnen live op televisie volgen hoe de Sint aankomt in Gorinchem

De uitzending start om 12:00 uur bij Zapp op NPO 3. Zet de pepernoten en warme choco maar klaar en kijk mee of het allemaal goed afloopt.

De Grote Sinterklaasintocht Zwolle

Datum: 18 november 2023
Tijd: Vanaf 13:15 zal het programma op het Rodetorenplein starten.
Locatie: Rodetorenplein, Zwolle.
Het hele programma vind je hier.

Intocht Elburg

Datum: 18 november 2023
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Aan de haven wordt gezellige sinterklaasmuziek gedraaid, in afwachting van het begin van het programma. Rond 14.30 uur meert de stoomboot, met aan boord ruim 200 prachtige (grijze) pieten, aan in de haven van het sprookjesachtige Elburg. Klik op de link voor meer info.

Sinterklaasintocht Zwolle


Sinterklaasintocht Kampen

Datum: 18 november 2023
Tijd: 09.30 uur
Locatie: De Pakjesboot(en) zal rond 09.30 uur aanmeren aan de kade aan het van Heutszplein in Kampen. Klik op de link voor meer info.

Sinterklaasintocht Dalfsen

Datum: 18 november 2023
Tijd: 16.30 uur in de haven
Locatie: Sinterklaas komt met de boot aan op de Vechtkade en gaan vanuit daar lopend naar het Kerkplein.


Sinterklaasintocht Ommen

Datum: 18 november 2023
Tijd: 15.00 uur
Locatie: Sinterklaas komt om 15.00 uur in Ommen aan op de Vechtkade. 


Sinterklaasintocht Hardenberg

Datum: 18 november 2023
Tijd: 15.00 uur
Locatie: Sinterklaas komt met de boot en om 17.00 start het programma op de markt.

Sinterklaasintocht Dalfsen


Sinterklaasintocht Hasselt

Datum: 18 november 2023
Tijd: 13.30 uur
Locatie: Sinterklaas arriveert dit jaar in Hasselt om 13:30 weer bij de ingang van de gracht. Daarna zal Sinterklaas door de gracht varen richting de kalkovens. LET OP! Vanwege het hoge water blijven de sluisdeuren dicht. Sinterklaas komt aan de kade bij de Stadspoort.


Sinterklaasintocht Hattem

Datum: 18 november 2023
Tijd: 1-
Locatie: Zaterdag 18 november rijden de Sint en zijn pieten met een bonte stoet door Hattem. Zie route en aankomsttijden hier via de link.

De intocht in Lemelerveld zal op zondag 19 november zijn en in Hoonhorst op 20 november.


Sinterklaas Intochten Zwartwaterland 

Sinterklaas, intocht Genemuiden
De Sinterklaas Brigade neemt de organisatie waar van de sinterklaasintocht op het Havenplein en in de Buitenhaven te Genemuiden, eveneens op 18 november 2023. Aanvang 17.30 uur. 

Sinterklaas, intocht Zwartsluis
De intocht van Zwartsluis op zaterdag 25 november 2023 is in handen van St. Nicolaas Comité Zwartsluis. Aanvang 10.30 uur.

Wijkintochten Zwolle

De grote intocht van Sinterkaas gemist? Of zin om Sinterklaas met zijn pieten nog een keer te bewonderen? is Sinterklaas natuurlijk ook weer op toer met zijn pieten om alle kinderen te begroeten. Zijn jullie erbij?

Lees hier onze wijkintochten blog met alle info voor de wijken Stadshagen, Zwolle Zuid, Assendorp, AA-landen, Holtebroek en Berkum!

Sinterklaasuitjes Zwolle

Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk dan voor een compleet overzicht met alle Sinterklaasactiviteiten in de Uitagenda!

Allemaal heel veel plezier samen met de kids!

Groeten, Sint, Piet & Denise Naar de website