14x tips voor in de Meivakantie! Wat gaan jullie doen?

1 april 2024
Heb jij al plannen voor de meivakantie? Er is weer ontzettend veel leuks te beleven met het hele gezin. Hieronder vind je een heleboel toffe uitjes en activiteiten en om samen mooie herinneringen te maken!
Meivakantie tips!

Fruittuin Verbeek weer open!

Eindelijk! Niet alleen zijzelf, maar ook onze kids staan al te popelen. Fruittuin Verbeek is weer open met hun fijne terras, heerlijk gebakken appeltaart en met hun boomgaardspeeltuin! Zien wij jullie daar? Extra leuk: Een speurtocht door de boomgaard. Lees meer 


De nieuwste kinderfilms bij Pathé Zwolle

Deze meivakantie laten onderdompelen in de kleurrijke wereld van actie, avontuur en plezier? Dat kan met de nieuwste films bij Pathé Zwolle! Ontdek Kong Fu panda 4, Vos & Haas redden het bos, Garfield of een van de andere films! 

En kende je de unieke X-Cube al? Superleuk als gezinsuitje voor de meivakantie!

Nationale Molendag

Kom op 11 en 12 mei naar de Nationale Molendag en ontmoet de Molenaar bij jou in de buurt! (De passiebloem in Zwolle bijvoorbeeld).De meeste molens zijn gratis te bezoeken. Wil je graag een molen bezoeken én een molenaar ontmoeten? Dan is Nationale Molendag een superleuk dagje uit met de hele familie!

Veel molenaars organiseren extra activiteiten op en rond de molen: pannenkoeken bakken met molenmeel, fietstochten, molenmarkten, exposities, rondleidingen en leuke activiteiten voor kinderen.


Naar het theater!

Deze meivakantie zijn er maar liefst 4 leuke voorstellingen voor onze kids bij de Zwolse theaters. Ga met Mees Kees op kamp 8+. Ontdek een ontroerend verhaal van Beuk 4+ over vriendschap tussen mens en dier. Met BAS. 10+ leer je alles wat je moet weten over het leven en met Max en de mini piano 8+ ontdek je de muziek over identiteit, (zelf)vertrouwen en zelfontdekking.


Naar museum ANNO

Deze meivakantie (26 arpril t/m 12 mei) is in het museum ANNO weer éxtra sfeervol met (gratis) activiteiten voor de kids! Tijdens deze week genieten kinderen, ouders en grootouders van de verschillende activiteiten en workshops. Zoals Workshop: En Voque, Anno ontdekhoek, vertelvoorstelling ONNA het eendje, Workshop foto collage maken en nog veel meer tofs. Komen jullie ook ontdekken?

Word Waterwijs

Ga deze vakantie op speurtocht door het buitenmuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! Van 4-6 mei kunnen de kinderen bovendien creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz! Naar het Zuiderzeemuseum.



Bevrijdigsdag 5 mei

Vier de vrijheid met het hele gezin op bevrijdingsfestival Zwolle in de familieweide! Traditiegetrouw staat de Familieweide op 5 mei (vanaf 11.00 uur t/m 20.00 uur) weer garant voor een gezellig en bomvol programma met theater en muziek! Jij komt toch ook? 


Campina open boerderij dagen

Boeren laten zien hoe zij bijdragen aan een betere morgen en waar zuivel vandaan komt. In onze provincie zijn er 3 boeren die hun deuren open gooien!

Op vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaart) en maandag 20 mei (tweede pinksterdag) stellen boerderijen verspreid over heel Nederland voor de 17e keer hun erf open voor publiek. Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren.


Dikke hit voor in de vakantie!

Favoriet van onze kids! Je kunt heel makkelijk zelf stoepkrijtverf maken! Super leuk om met een kwast op de stoep een kunstwerk te ontwerpen! Wij hebben dit makkelijke recept voor je getest èn met succes!
Zelf maken 

Kikkerdril vangen? Hoe?

Heb jij al kikkerdril gespot? En wat doe je ermee? Hoe verzorg je de 'drillies'? Vorige jaar waren wij er 'druk' mee en ideaal voor als je nog een spreekbeurt moet houden! Lees hier onze ervaring van vorige jaar!
Lees onze tips! 



Onze favoriete horeca plekjes!


12x terras met speelplek

Ideaal nu voor de meivakantie, onze favoriete terras hotspots in en rondom Zwolle met de kids. De meesten gaan eind april weer open, reserveren raden wij je aan, waar het kan! :) Fijn samen genieten!

Wat zijn de leukste en lekkerste adresjes in en rondom Zwolle? Voor een plekje om te lunchen of om gewoon een kop koffie te drinken. Ontdek hier onze tips voor kindvriendelijke restaurants & plekjes.


Koningsdag 2024


Eropuit met Koningsdag

Kleedjesmarkt, spelletjes, muziek in het park. Eindelijk mag het weer dit jaar. Leve de koning, Hoera, hoera, hoera! Eropuit met de kids op Koningsdag 2024! Wij hebben de leukste tips en adresjes voor je verzameld in en om Zwolle.
Naar de Koningsdagtips 

Hoe word ik rijk?

Het leukste vinden wij toch wel de kleedjesmarkt! Op 27 april is het Koningsdag! Lees onze 12 favorieten tips hoe de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op deze dag.
Ontdek de tips hier 


Nog meer meivakantie tips

Dagje op stap of een uitstapje met de kinderen in de meivakantie? In en om Zwolle zijn er heel veel leuke vakantie activiteiten en uitjes voor kinderen. Dit zijn onze favoriete leuke dingen om in de meivakantie samen te doen:
Lees meer Naar de website