Top 8x boerderijwinkels met een fijne speelplek voor de kids!

26 februari 2024
Wat is er nou leuker dan samen met de kids ‘de boer op’ als je lekkere kaas, groenten, fruit of andere zuivel van de boerderij wilt kopen? Veel boerderijen hebben hun eigen boerderijwinkel, variërend van een hoekje tot een ingerichte landwinkel. Ons gezin is er dol op om hier inkopen te doen en natuurlijk om daarbij even lekker te spelen!
Boerderijwinkels met fijne speelplek!
Hieronder onze favoriete boerderijwinkels met een fijne kidsproof speelplek voor de kids!


Boerderijwinkel de Dijklandhoeve 

Boerderijwinkel Dijklandhoeve is een boerensupermarkt in het noordwestelijk deel van Zwolle. Je vindt de winkel op het erf van de Dijklandhoeve, naast de Middelweg. Dit is op wandel- en fietsafstand van de wijken Aa-landen, Holtenbroek en Stadshagen. In de winkel wordt het complete versassortiment van biologische groente, fruit, zuivel, eieren en vlees (rund-, kippen- en varkensvlees) verkocht. Ze hebben een leuke koffiecorner en voor de kids een hooischuur waar ze lekker even kunnen spelen. 


Fruittuin Verbeek

Het woord boerderij geeft al aan dat je hier te maken heeft met een plek waar iets te beleven valt. Waar het gezellig is, waar je wat kunt leren en waar je het gezellig hebt met anderen. Wat zij belangrijk vinden is om de lijntjes tussen boeren en consumenten zo kort mogelijk te maken. Producten rechtstreeks van het land, en houdbare producten zonder kleur-, geur-, en smaakstoffen. Dat is wat Fruittuin Verbeek belangrijk vind en waar ze constant hun best voor doen. Dus kortom puur, smaakvol en eerlijk! En ook nog heel leuk! Zelf plukken van fruit zoals nu appels en daarna heerlijk even genieten in hun tuincafe met de kids.
Fruittuin Verbeek


De Kas van Kaat

Wij kennen de Kas van Kaat vanaf het begin, maar wat een heerlijke plek! Samen werken ze met respect voor het milieu, de natuur en elkaar in de Kas van KAAT. Kort samen gevat is de kas van Kaat een plek om samen te komen, ze hebben een eigen bakkerij, boerderijwinkel, atelier, lunchcafe, speelplek, keuken en kwekerij! Een fijne plek om bewust je inkopen te doen!
De kas van KAAT


Boerderijwinkel de Vreugdehoeve

Biologische schapenmelkerij de Vreugdehoeve heeft naast een hele fijne buitenspeelweide, terras met horeca, ook een boerderijwinkel.
Ze verkopen hun eigen biologische zuivel zoals ijs, kwark, kaas, maar ook andere (h)eerlijke streekproducten. In de lente kijken onze kids uit naar de pas geboren lammetjes om ze te knuffelen en om natuurlijk te spelen in de grote speelweide!
De Vreugdehoeve


Landwinkel de Huppe

Boerderij de Huppe in Zwolle is een plek waar je in de lente en zomer heerlijk buiten kunt zitten en genieten van een lekker vers kopje koffie of thee met appelgebak. Ook verkopen ze er lekker boerenijs. Je kunt lekker rondstruinen in de Landwinkel of bij Hout & Zo. Het is er altijd gezellig en je hoeft je zich niet te haasten. Voor de kinderen is er vanalles te beleven: er zijn dieren, enkele speeltoestellen en in de Pluktuin kunnen ze zelf hun boeket samenstellen. In de landwinkel vind allerlei streekproducten. Zoals Zwolse mosterd, kaas, bieren, noten en nog veel meer lekkers!
De Huppe


Biologische melkvee- ijsboerderij De Meulenhorst

Hier kan je naast een heerlijk ambachtelijke ijsje ook terrecht in hun boederijwinkel met lekkere streekproducten! Speciaal voor de bezoekers hebben zij een rondleiding over het erf gemaakt. Deze route, die zij Het Koepad noemen, brengt je langs alle interessante plekjes van de boerderij. Je kan zelf op pad gaan en op deze manier kennis maken met het boerenleven. Daarnaast is er nog een sportief hinkelspel en er staat een houten koe om te melken. Kortom een fijne plek in Ommen om even te stoppen en te genieten van alle (h)eerlijke producten!
De Meulenhorst boerderijwinkel


De landgoedwinkel A.Vogel

In de landgoedwinkel van A.Vogel kan je samen met de kids de film over het productieproces van plant tot klant bekijken. Een kopje  koffie of thee drinken op het terras of pluk je eigen theekruiden in het naastgelegen Kruidentheehofje. Daarnaast kun je hier het gehele assortiment aan A.Vogel producten kopen, maar ook eieren, honing en andere cadeauartikelen uit de omliggende streek. Een heerlijk rustig plekje!
A. vogel landwinkel


Van Boerderijwinkel tot belevingspad. Boerderij is Overesch in Raalte

De Overesch is een ideale stopplaats tijdens een fietstocht, en een educatieve plek voor de kids. Samen biologisch inkopen, dichterbij de natuur lukt bijna niet! Hun boerderij is een Boer & Pret bedrijf, wat betekent dat je met het hele gezin educatieve puzzeltochten op onze boerderij kunt doen, en zo spelenderwijs meer leert over het boerenleven. Een ideaal uitstapje voor het hele gezin! 
Boederij Overesch

Tip! Bezoek nog meer leuke boerderijen in de omgeving! Naar de website