Hyacint in potjeTerug naar het overzicht

Deze hyacint kun je in roze, wit of blauw maken, net wat jij mooi vindt.
Wat heb je nodig?
Een leeg closetrolletje, roze, wit of blauw crêpepapier, stevig, groen papier, sterke lijm, potgrond en een terracotta bloempotje. Heb je geen potje? Je kunt ook een leeg boterbakje gebruiken.

Hoe ga je te werk?
Knip van het crêpepapier stroken van zo’n 3 cm en knip die stroken in vierkantjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Maak van die vierkantjes propjes.
Smeer een stuk van de closetrol in met lijm en plak de propjes er op. Smeer dan een volgende deel in en beplak dat ook. Herhaal dit totdat de rol vol zit. Laat aan de onderkant 1 cm leeg.

Versier het bloempotje. Dit kan met verf, maar ook met stickertjes. Net wat je leuk vindt. Het boterbakje kun je bijvoorbeeld beplakken met papier of stof. Vul het potje/bakje daarna met potgrond, zet de hyacint erin en druk goed aan. Knip tenslotte van het groene papier bladeren en zet ze aan weerszijden van de bloem in de aarde.

Zo heb je weer wat voorjaar in huis!

Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!