• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Lief kussentje makenTerug naar het overzicht

Niet het makkelijkste knutseltje, maar wel een erg mooie; dit kussen voor iemand die je lief vindt! 8+
Wat heb je nodig?
Koop een kussen of pak een oud kussen dat je nog hebt liggen. Vorm en grootte maken niet uit. Koop ook een leuke stof om de kussenhoes mee te maken en een andere om het hart uit te knippen. Verder heb je naald en draad nodig, een goed stofschaar en eventuele versiersels.

Hoe maak je dit kussen?
Eerst knippen we de stof uit voor de kussenhoes. Knip 2 losse stukken van dezelfde grootte. Zorg ervoor dat beide stukken aan alle kanten ongeveer 4 cm groter zijn dan het kussen. Nu heb je een voorkant en een achterkant (de stof mag verschillend zijn).

Knip een groot hart uit een andere lap stof. Dit kan eenvoudig met een voorbeeld van een hart dat je uitprint. Print een hart op een A4-vel, knip dit hart uit en leg het op de stof. Knip nu rondom de print het hartje uit de stof.

Naai het hart nu met naald en draad met een eenvoudige (kleine) steek rondom vast op het voor- of achterpand van de kussenhoes. Je kunt het hart versieren met wat je maar leuk vindt. Je kunt van alles bedenken; een mooie glitterknoop bijvoorbeeld of zoals in het voorbeeld een mooi gehaakt roosje.

Als je net zoals in het voorbeeld een lintje achter de knoop wilt maken, maak dan van lint een lus. Op het punt waar de linten over elkaar gaan, zet je de rozet of knoop vast. Zorg er hierbij voor dat afwerking aan de achterkant van het pand gebeurt.

Leg ten slotte de 2 vierkante lappen met de buitenzijden op elkaar. Naai de twee panden rondom (ongeveer 2 cm van de rand) aan elkaar. Let op: laat één zijde open! Draai binnenstebuiten en je hebt een hoes!

Stop het kussentje aan de open zijde in de hoes. Vouw de onafgewerkte randen (2 cm) naar binnen en naai met een mooie, kleine steek de laatste opening keurig dicht. Klaar!

PS... heb je de smaak te pakken om met naald en draad in de weer te zijn? Kijk dan eens op foto twee. Daar staat een leuk voorbeeld van een deurhanger die je zelf kunt naaien.
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!