• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Mama, hoe laat is het?Terug naar het overzicht

Dit bekende tikspelletje is bekend onder verschillende namen. Maakt niet uit, het blijft leuk!
Voor dit tikspelletje heb je een speelveld van ongeveer 10 bij 10 meter nodig. Markeer een begin- en een eindstreep, beide aan een kant van het veld.

Hoe speel je het spel?
Een kind speelt de mama. Mama staat met haar rug naar de andere kinderen aan een kant van het veld. De rest van de kinderen staat op een rij aan de andere kant van het veld.

De kinderen vragen dan aan mama; 'mama, hoe laat is het?’ Mama antwoord bijvoorbeeld: ’2 uur’. De kinderen moeten dan allemaal 2 stappen naar voren zetten. De kinderen blijven de vraag net zolang stellen tot mama denkt dat de kinderen vlak bij haar zijn. Als de kinderen dan vragen hoe laat het is, antwoordt zij: ‘etenstijd’, draait zich vliegensvlug om en probeert de kinderen te tikken. Deze rennen snel terug naar de beginstreep om te voorkomen dat zij getikt worden. Als mama je tikt, ben je af.  Dan begint het spel opnieuw. Wie er als laatste overblijft, heeft gewonnen!

Maar mama, pas op! Als je niet in de gaten hebt dat de kinderen dichtbij zijn en je laat hen opnieuw een aantal stappen zetten, kan het zomaar zijn dat zij voorbij jouw beginlijn komen. Wie dat lukt, heeft ook gewonnen!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!