icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Poppetjes van wolTerug naar het overzicht

Ze zijn zo schattig, deze wollen poppetjes en helemaal niet moeilijk te maken!
Wat heb je nodig?
Een schaar, een paar bolletjes wol in vrolijke kleuren en 2 stukjes karton (10x15 cm en 5x3 cm).

Hoe ga je te werk?
Omwikkel het grootste kartonnetje een flink aantal keren met wol. Dit wordt het lijfje van het poppetje. Omwikkel het kleine kartonnetje ook met wol. Dit worden de haren. Haal de draden voorzichtig van de kartonnetjes.
 
Pak de draden voor het haar. Haal deze aan de bovenkant door de draden van het lijfje heen en bind ze daarna vast met een wollen draad. Knip de haren aan de bovenkant los. Bindt daarna een draadje om het lijfje heen om een hoofdje te maken.

Omwikkel het kleine karton opnieuw met wol en haal de wol er daarna weer voorzichtig af. Dit worden de armen. Haal de draden voor de armen door het lijfje heen. Je kunt de draden vlechten, je kunt ze ook los laten. Maak onder de armen weer met een stukje wol een knoopje om het lijfje.

Knip vervolgens de draden aan de onderkant van het lijfje los. Maak je een meisje? Laat de draden aan de onderkant dan los. Maak je een jongetje? Splits de draden aan de onderkant dan in tweeën. Dit worden twee beentjes. Je kunt ze vlechten, maar ook los laten. Bindt onderaan ieder beentje een draadje wol. Je wollen poppetje is klaar!

Deze knutseltip is ingezonden door Henrike Toren.

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs