• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Ruilen voor een ei?Terug naar het overzicht

Bij dit spel ga je proberen een ei te ruilen voor iets groters; een aanrader voor grotere kinderen (8+)!
Voorbereiding:
Voor dit spel heb je een aantal eieren nodig.

Het spel:
Verdeel de kinderen in tweetallen. Wanneer je veel kinderen hebt, maak je de groepjes groter. Zorg ervoor dat je niet meer dan 4 teams hebt. Geef ieder team een ei. Zorg er ook voor dat in ieder team minstens 1 kind een horloge om heeft.

Stuur de teams de buurt in met de opdracht het ei te gaan ruilen voor iets dat groter, mooier of duurder is. Ze mogen hiervoor aanbellen bij mensen in de buurt. Het nieuw verkregen voorwerp mogen ze ook weer proberen te ruilen bij andere mensen in de buurt. Na een uur moeten de kinderen terug zijn. Welk team heeft er dan het grootste, duurste of mooiste voorwerp?

Tips:
- Geef ieder team een eigen stuk van de buurt, bijvoorbeeld een aantal straten, zodat buren niet meerdere keren dezelfde vraag krijgen. 
- Geef de kinderen instructies mee hoe ze de mensen beleefd en vriendelijk kunnen aanspreken. Zo blijft het spel ook voor je buren leuk.
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!