• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Schattige sneeuwpopjesTerug naar het overzicht

Wat zijn ze leuk deze sneeuwpopjes. En je maakt ze heel makkelijk van sokken en rijst!
Wat heb je nodig?
Een witte sok, wit draad, gekleurde knoopjes, spelden met zwarte en oranje kopjes, een reepje gekleurde stof, een schaar en lijm.

Met deze stap voor stap instructie maak je de sneeuwpopjes in een handomdraai!
Leg de sok plat voor je op tafel. Knip de voet af net onder de hiel. Leg de voet even opzij en pak het andere deel.

Dit stuk keer je binnenstebuiten. Leg de sok voor je op tafel met het stuk met de hiel naar boven. Bind de bovenkant, net onder de hiel, dicht met een stukje draad. Keer de sok nu weer binnenstebuiten.

Vul de sok met rijst en bind de bovenkant weer dicht met een draadje. Vul de sok niet helemaal, er moet een beetje ruimte blijven om net boven het midden een inkeping te maken. Zo ontstaan er twee ballen, het lijf en het hoofd van de sneeuwpop. Druk hiervoor de gevulde sok, net boven het midden wat in en bind het strak af met een draadje. Daarna neem je het gekleurde reepje stof en dat bind je als een sjaaltje om de sneeuwman.

Nu pak je het andere stuk van de sok. Vouw dit ook binnenstebuiten. Nu rol je de open onderkant een aantal maal om. Zo ontstaat er een hoedje voor de sneeuwpop.

Tot slot plak je met de lijm de knoopjes op het lijfje en steek je de zwarte speldjes als ogen in het hoofd en de oranje als neus. Klaar is je sneeuwman!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren en de sneeuwpop maken die jij het leukst vindt!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!