Schmink een rendier!Terug naar het overzicht

Leuk voor Kerst; schmink je kind als rendier.
Wat heb je nodig?
Donkerbruine, lichtbruine, zwarte, rode en witte schmink. Verder een sponsje en een penseeltje om de schmink aan te brengen.

Hoe schmink je?
Trek met het penseel de donkerbruine omtrek van het rendier op het gezicht van je kindje. Zorg er hierbij voor dat je de huid goed glad trekt, dan trek je de meest rechte lijnen. Trek de lijn langs de binnenkant van de neus naar de onderkant van de wangen, dan omhoog via de zijkant van het gezicht tot halverwege het voorhoofd en dan in een punt terug naar de lijn aan de binnenkant van de neus.

Daarna vul je de omtrek in met de lichtbruine schmink. Gebruik hiervoor het sponsje. Maak het sponsje goed nat, knijp het daarna weer goed uit en breng de schmink in kleine hoeveelheden aan. Zo wordt de kleur goed gelijkmatig.

Maak hierna met het sponsje de neus, het stuk boven de mond en het begin van het voorhoofd wit. Hierna pak je de penseel weer en breng je de donkerbruine accenten aan op het voorhoofd. Maak hiermee ook de driehoekjes bij de wenkbrauwen. Maak de binnenkant van de driehoekjes lichter van kleur door een gedeelte van de schmink met een tissue weg te vegen.

Tot slot maak je de punt van de neus en de lippen rood en trek je met het penseeltje en de zwarte schmink het streepje onder de neus. Dan nog een paar zwarte stipjes aan de zijkant van de mond en je rendier is klaar! Oh ja, nog wel even een leuk gewei kopen of knutselen en dit opdoen!

Tip 1: Zorg ervoor dat je de spons en de penseel tussendoor steeds goed uitspoelt, anders lopen de kleuren door elkaar! 

Tip 2: Belangrijk bij schminken is dat je er de tijd voor neemt om de kleuren te laten opdrogen. Als je te haastig werkt, heb je kans dat de kleuren in elkaar gaan overlopen bij het aanbrengen.

Veel succes!
Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!