• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Sieradenkistje met kettingTerug naar het overzicht

Maak mama blij met een mooie ketting en een kistje om al haar sieraden in op te bergen.
Wat heb je nodig om het sieradenkistje te maken?
Een blanco, houten doosje. Vorm kun je zelf kiezen. Verkrijgbaar bij handvaardigheidswinkels, maar ook bijvoorbeeld bij Xenos. Verder heb je gekleurde verf nodig, kwasten, vernis (spray kan goed), goede hobbylijm, spulletjes om het doosje mee te versieren (denk aan lovertjes, hartjes en stickertjes) en oude kranten om op te werken.

Hoe ga je te werk?
Verf het doosje aan de buitenkant in een vrolijke kleur en laat het goed drogen. Hierna kun je het doosje met een dunnere kwast en een andere kleur verf versieren. Wil je het doosje ook nog versieren met lovertjes of stickertjes? Vernis het doosje dan eerst. Als de vernis droog is, plak je er de lovertjes op.

Tip: dit doosje is natuurlijk ook leuk om voor papa te maken. Hij heeft vast ook wel spulletjes om erin op te bergen. Zijn horloge bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig om de ketting te maken?
Gekleurd papier (a4) of bladen uit tijdschriften, draad of hoedenelastiek, lijm en een potlood.

Hoe ga je te werk?
Teken driehoeken op het papier, zoals op het voorbeeld staat aangegeven. Iedere driehoek wordt 1 kraal. Knip de driehoeken uit. Leg het potlood op de brede kant van de driehoek. Rol het papier een keer om het potlood heen en smeer een klein stukje (in het midden) van het omgevouwen randje in met lijm. Let op dat het potlood zelf niet vastplakt. Rol om tot je bij de punt bent. Smeer die ook in met lijm en rol door. Trek het potlood er voorzichtig uit en je kraal is klaar. Hoe dikker het potlood des te groter de kraal!

Maak net zoveel  kralen als je wilt. Rijg ze aan de draad, knoop vast en je ketting is klaar.

Tip: van de overgebleven kleinere driehoeken kun je een armband maken.

Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!