Spring maar konijntjeTerug naar het overzicht

Dit konijntje is zo blij, daar word je vrolijk van!
Wat heb je nodig?
Een groen papier als ondergrond, fel gekleurd papier voor het konijntje zelf, wiebeloogjes, een stift, lijm, een schaar en wat vrolijke versiersels.

Hoe ga je te werk?
Begin met het vel groen papier.Vouw hiervan 1 rand een stukje om en knip hier punten uit. Dit is het gras.

Nu gebruik je de andere kleur papier om je konijntje van te maken. Voor het lijfje knip je een rechthoek uit het papier. Aan beide korte kanten knip je de rechthoek in het midden een stukje in. Knip de vier uiteinden die nu ontstaan zijn rond af. Kijk naar de foto voor een goed voorbeeld! Je hebt nu een lijfje met vier pootjes. Vouw ieder pootje een klein stukje om, smeer deze in met lijm en plak ze vast op het gras.

Het koppetje maak je op dezelfde manier, maar daar knip je maar 1 korte kant in. Rond ook hier de ingeknipte kanten af. Rol de rechte kant van het papier naar binnen, zodat er een rolletje ontstaat. Zet dit vast met lijm. Plak het koppetje vast op het lijfje zodat de oortjes naar boven wijzen. Kijk weer goed naar de foto voor een voorbeeld van hoe het moet.

Plak tot slot de wiebeloogjes vast en teken met stift een snuitje. Je kunt het konijntje nog een beetje versieren met dingen die je mooi vindt en dan is je konijntje klaar!


Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!