Tijd voor een optocht!Terug naar het overzicht

Maak zelf een mooie lampion voor de optocht op bijvoorbeeld Sint Maarten!
Wat heb je nodig om deze lampion te maken?
Een leeg melkpak of een lege plastic fles, vliegerpapier, ijzerdraad, schildersplakband, crêpepapier, een schaar, een perforator en lijm.

Hoe maak je deze lampion?
Knip van de bovenkant van de plastic fles/het melkpak zoveel af dat er ongeveer 10 centimeter overblijft.  Beplak de fles met gekleurd vliegerpapier. Dit papier is doorzichtig en geeft een mooi effect. Gebruik je een leeg melkpak, knip dan vormen uit het pak en plak hier aan de binnenkant vliegerpapier achter. Versier de onderkant met stroken crêpepapier. Je kunt de buitenkant van het pak/ de fles verder zo mooi maken als je zelf wilt. 

Maak vervolgens met een perforator twee gaten bovenin de fles/ het pak en maak daar met ijzerdraad een ophanglus aan. Deze lus kun je met schildersplakband goed aan de binnenkant van het pak/ de fles vastplakken.

Koop een kant-en-klaar stokje met een lichtje eraan om in de lampion te hangen. Deze stokjes met lichtjes zijn in veel doe-het-zelf winkels, maar ook bij de Blokker en de Hema regelmatig te koop.

Veel plezier bij de optocht!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestjes, weekendtips en zwemmen!

Kinderfeestjes, weekendtips en zwemmen!

In deze weken voor zomervakantie valt er vast nog een kinderfeestje te vieren. Komt dat goed uit! Wij hebben een paar toffe tips voor jullie! Naast natuurlijk tips voor het zonnige weekend.

Naar de tips