• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Vaderdag cupcakesTerug naar het overzicht

Verras papa met deze prachtige cupcakes!
Basisrecept cupcakes:

Wat heb je nodig?
125 gram roomboter, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk en 2 eieren.

Hoe maak je de cupcakes?
Haal de boter, eieren en melk uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Snij de boter in kleine blokjes, doe deze in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix tussendoor het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf mixen op middelhoge snelheid. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Blijf ook weer mixen. Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar tot je een luchtig en glad beslag hebt. Vul hiermee de bakvormpjes en bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.

Hierna maak je botercrème. Hiermee kun je het fondant of de marsepein op de cupcakes vastmaken.

Wat heb je nodig?
150 gram cream cheese (bijv. Philadelphia naturel, of Monchou), 55 gram roomboter, een zakje vanillesuiker en 220 gram poedersuiker.

Hoe maak je het?
Meng de cream cheese, boter en vanille suiker en mix het mengsel tot het licht en fluffy is. Voeg daarna de poedersuiker erbij en mix tot het glad is. Klaar.

Tot slot ga je de cupcakes decoreren. Smeer de bovenkant van de cupcake in met botercrème. Steek met een vormpje of de bovenkant van een glas een mooi rondje uit het marsepein/fondant en druk dit in de botercrème op de cupcake. Hierna maak je de stropdas. Deze bestaat uit drie stukjes; een ruitvormpje aan de onderkant, daar boven een klein vierkantje en aan de bovenkant een dun reepje fondant/marsepein dat je rond vouwt. Je kunt nog 'knoopjes' maken met kleine snoepballetjes. Klaar zijn je prachtige vaderdagcupcakes!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!