Versierde kerstboompjesTerug naar het overzicht

Deze prachtige boompjes stelen vast de show tijdens het kerstdiner op school!
Dit is zo'n handig recept voor het kerstdiner op school! Je kunt het samen met je kind maken, het is snel, ziet er leuk uit en is ook nog eens héél erg lekker!

Wat heb je nodig:
- chocoladecake (zelf gebakken of van de supermarkt)
- een groene decoratiestift (eetbaar)
- rode m&m's
- poedersuiker
- zuurstokjes
- evt. een uitsteekvormpje in de vorm van een kerstboom (en anders snij je zelf een driehoekje)

Hoe maak je de kerstboompjes:
Als je van bakken houdt, dan bak je waarschijnlijk zelf zo'n heerlijke chocolade cake. Hou je van makkelijk? Dan koop je een kant-en-klare bij de supermarkt. Snij de cake in plakken. Maak de plakken niet te dun, dan breken ze als je straks het zuurstokje er aan de onderkant in steekt.

Snij de plakken weer in driehoeken of gebruik een uitsteekvormpje in de vorm van een kerstboom. Teken met een decoratiestift een groene slinger op de boom en duw op de uiteinden zachtjes de rode M&M's erin. Als je wilt kun je nu nog een beetje poedersuiker over je boompjes strooien.

Steek onderin een zuurstokje erin en voilá, je bent klaar voor het kerstdiner op school!

Hou nu je stengel boven een bakje sprinkles en strooi met een schone hand de sprinkles aan alle kanten over de stengel. Dippen is niet handig, dan komt er chocolade tussen de sprinkles in je bakje en wordt het een kliederboel. Zet de stengels nu rechtop in een glas om te drogen. Ook leuk om er heel veel in een vaas met kerstlampjes (die op een batterijtje) erin of met een vrolijke kerststrik erom.

Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!