• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Vilten eendje voor je eiTerug naar het overzicht

Dit eendje kan je eitje aan de ontbijttafel warm houden. Wel een knutselwerkje voor gevorderden!
Wat heb je nodig?
Geel, oranje, zwart, wit, roze, groen en blauw vilt. Een schaar, geel en zwart garen en een naald.

Hoe ga je te werk?
Knip de vorm van de eend twee keer uit het gele vilt. Zorg dat er een ei in het lijfje past. Neem het gele draad en naai de lapjes op elkaar. Laat de onderkant open en stop even op de plek waar de snavel komt. Knip de snavel uit het oranje vilt. Steek deze in het kopje van de eend, tussen de twee gele lapjes vilt in. Naai nu verder. Je naait nu ook de snavel vast.

Knip een dun reepje (ongeveer een halve centimeter breed) uit het roze vilt. Knip vier blaadjes uit het roze, gele, groene en blauwe vilt en naai deze in het midden van het roze reepje. Doe het reepje om het nekje van de eend en naai het aan de achterkant vast.

Knip nu een zwart rondje uit voor het oog, met daaraan drie kleine wimpertjes. Pas op, dit is een heel precies werkje. Knip nu uit het witte vilt een iets kleiner rondje. Leg het witte rondje op het zwarte en naai dit met zwart garen met een steekje vast op het koppetje. Klaar!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!