• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Vrolijk vaasjeTerug naar het overzicht

Dit is een leuk kadootje om te maken! En je kunt er echt bloemen inzetten.
Wat heb je nodig?
Een leeg flesje, draad (dit kan wol zijn, lint, papierdraad etc), pijpenragers, plakband en goede knutsellijm (lijm die ook andere materialen dan papier kan lijmen).

Hoe maak je het flesje?
Begin bij de hals van de fles. Maak bovenaan het begin van de draad met een stukje plakband vast. Smeer de hals van de fles nu in met lijm. Wikkel het draad om de hals van de fles, waarbij je langzaam steeds een stukje naar beneden gaat. Zorg ervoor dat je geen stukje van de fles meer tussen de draden door ziet. Is al het met lijm besmeerde glas beplakt? Smeer dan een nieuw stukje in en wikkel verder. 

Soms is het lastig een bepaalde bocht te maken met de draad. Zet de draad dan even met een stukje plakband vast voor wat stevigheid.

Is de fles klaar? Maak dan de bloem van de pijpenragers. Begin met een kleur en vouw daar vier blaadjes van. Daarna maak je de tweede pijpenrager (in een andere kleur) in het midden van de bloem vast. Hier vouw je drie blaadjes van, die tussen de andere blaadjes inzitten. Maak tenslotte het steeltje vast. Knip hier aan de onderkant een stukje af en gebruik dat om twee blaadjes aan de stengel vast te maken.

Plak de bloem met de lijm op de fles. Laat goed drogen!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!