Vrolijke kerstboomTerug naar het overzicht

Wat is 'ie vrolijk deze kerstboom!
Wat heb je nodig om deze kerstboom te maken?
Een mooi vel papier als ondergrond, liefst een in een kerstprintje. Verder heb je vilt in verschillende kleuren nodig, een pijpenrager, een schaar en lijm.
Je kunt alle kleuren vilt gebruiken die je leuk vindt, maar zorg ervoor dat je in ieder geval bruin vilt (of papier) hebt voor de stam.

Hoe maak je de kerstboom?
Knip een stammetje uit het bruine papier of vilt en plak dit onderaan op de ondergrond. Knip nu allemaal reepjes uit de verschillende kleuren vilt en plak deze boven de stam op als takken van de kerstboom. Begin breed aan de onderkant en werk langzaam naar een punt bovenin toe. De reepjes vilt worden dus steeds korter naarmate je hoger in de boom komt. Plak de linker- en rechterkant om en om.

Is je boom klaar? Maak dan van een pijpenrager een sterretje voor bovenin de boom. Knip drie kleine stukjes af van de pijpenrager en vouw deze in het midden van ieder stukje om elkaar heen. Zo krijg je een ster met 6 punten. Plak tenslotte het sterretje bovenin de boom en klaar is je kerstboom!
Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!