Watervoetbal in het donker!Terug naar het overzicht

Ken je glowsticks? Die geven licht! Draag ze niet alleen als armband, maar doe er watervoetbal mee!
Wat heb je nodig?
Voor ieder kind een lege, plastic fles. Let erop dat deze allemaal even groot zijn. Verder heb je voor iedereen een glowstick nodig. Dit zijn van dit sticks die licht gaan geven op het moment dat je er een knakje in maakt. Ze zijn te koop bij bijvoorbeeld de Action of feestwinkels. Ook heb je een bal nodig en natuurlijk water.

Hoe gaat het spel?
Wacht tot het donker is. Vul alle flessen met water. Knik de sticks en doe er in iedere fles een. Bepaal het terrein waarop je speelt en laat ieder kind hier een plekje zoeken met zijn of haar fles. Alle kinderen zetten de fles voor zich op de grond. Vervolgens komt de bal in het spel. De kinderen moeten proberen de flessen van de andere kinderen met de bal om te schoppen, zodat het water eruit loopt. Iedereen mag zich vrij door het veld bewegen, maar let erop dat je je eigen fles ook moet verdedigen. Als je fles omvalt, mag je deze weer overeind zetten. Je mag de fles natuurlijk verder niet vasthouden of tegenhouden als hij omgeschopt wordt. 

Is je fles leeg? Dan ben je af. Wie houdt het langst zijn fles vol?

Meer leuke tips

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!