• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Zwembad kijkdoosTerug naar het overzicht

Met deze tips maak je samen met je kind een mooie zwembadkijkdoos.
Wat heb je nodig?
Een lege schoenendoos, blauwe verf, blauw papier, touw, rietjes, lijm, plakband, plaatjes van zwemmers (deze kun je volop op het internet vinden).

Begin ermee de binnenkant van de schoenendoos en het deksel blauw te verven. Als de verf droog is, beplak je de buitenkant van de doos en het deksel met blauw papier. 

Knip vervolgens een paar rietjes in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter en rijg die aan twee stukjes touw. Hiermee maak je de afzetlijnen die in een zwembad gebruikt worden om de banen te maken. Span de touwtjes over de lengte van de doos en plak de uiteinden met een stukje plakband op de bodem vast. Zo krijgt je zwembad verschillende banen.

Laat je kind de plaatjes die je op het internet hebt gevonden inkleuren en uitknippen. Zorg er bij het uitknippen voor dat er aan de onderkant een strook overblijft die je om kunt vouwen en waarmee je het plaatje op de bodem van de doos kunt lijmen. Je kunt natuurlijk ook plaatjes tegen de zijkant van de doos plakken.

Maak tenslotte een kijkgat in de korte kant van de doos en klaar is je kijkdoos!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!