icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Herfstvakantie BakkerijTerug naar het overzicht

zaterdag 12 oktober - zaterdag 26 oktober
Herfstvakantie vol activiteiten in het Bakkerijmuseum in Hattem.
Herfstvakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem.
Tijdens de herfstvakantie staat de rijke geschiedenis van speculaas centraal in het Nederlands Bakkerijmuseum. Het oh zo bekende koekje heeft alles te maken met de VOC, Sinterklaas en een fietsenmaker uit Deventer.

Speculaas is een eeuwenoude lekkernij die met zijn kruidige smaak een warm gevoel teweeg brengt tijdens de laatste koude maanden van het jaar. De eerste koekplank stamt zelfs uit de 17e eeuw. Specerijen, zoals kaneel, peper en nootmuskaat, die dankzij de VOC ook in Nederland verkrijgbaar werden gaven hun specifieke smaak aan dit populaire koekje dat meer en meer zijn weg naar de consument wist te vinden. Door de toenemende populariteit bedacht rijwielfabriek Burgers in Deventer een machine waarmee speculaas vele malen sneller geproduceerd kon worden dan voorheen. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Kom dan tijdens de herfstvakantie (van 13 t/m 27 oktober) naar het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. 

Speculaaspoppen bakken
Het museum wil de jeugd graag kennis laten maken met een eeuwenoude traditie. Daarom leren kinderen tijdens de herfstvakantie zelf speculaaspoppen bakken met gebruik van een originele koekplank. Er is een spannende speurtocht beschikbaar, zodat ook het educatieve gedeelte niet wordt vergeten, en het museum toont prachtige koekplanken waarin de schoonheid van de gedetailleerd houtsnijwerk wordt belicht.

Theatershows
Humor is altijd één van de belangrijke ingrediënten voor een heerlijk dagje Bakkerijmuseum. Daarom staat de bakkers Fred en Martijn weer in het museumtheater met een vrolijke broodshow. Kom luisteren naar de verhalen, lach mee om de grappen, maar laat u vooral inspireren bij de vervaardiging van de prachtige broodfiguren. 
Ook de innerlijke mens wordt in het Nederlands Bakkerijmuseum niet overgeslagen. In de sfeervolle gelagkamer staat verse dampende koffie klaar met heerlijk gevuld speculaas uit eigen bakkerij. Je ziet, ruikt en proeft de historie van een koekje dat jong en oud een heerlijk warm gevoel van binnen geeft.

Nederlands Bakkerij Museum Hattem

Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem
Openingstijden 12 t/m 26 oktober 2019 Prijs Zie website. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tips voor Z O N N I G E dagen

Tips voor Z O N N I G E dagen

Check onze Blogs met de leukste tips voor in en om huis tijdens zonnige dagen en meer!

Naar de Blogs