Kerstvakantie bij bakkerijTerug naar het overzicht

zaterdag 21 december 2019 - zaterdag 4 januari 2020

Nederlands Bakkerij Museum Hattem

Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem
Openingstijden Van 21 december 2019 tot en met 4 januari 2020. Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Leuk voor in de kerstvakantie! een dagje in het Nederlands bakkerij museum! Met broodshow en bakplezier!
Van 21 december 2019 tot en met 4 januari 2020.

Wat is er nu fijner dan tijdens deze gure wintermaanden een bezoekje te brengen aan een sfeervol museum dat geurt naar versgebakken peperkoek? Een museum waar kinderen uitgenodigd worden om zich als bakker te verkleden en zelf aan de slag te gaan. Peperkoekmannetjes maken en heel goed opletten dat ze niet van de bakplaat springen en wegrennen. Mocht dat toch gebeuren dan is er een spannende speurtocht om ze terug te vinden.

Berichten over Peperkoek vinden we al in de Middeleeuwen. Roggemeel en honing waren toen en nu de belangrijkste ingrediënten. De specerijen waarmee de koek zijn specifieke smaak kreeg hebben we te danken aan de Kruisvaarders die tijdens hun verre reizen in aanraking kwamen met nieuwe geuren en smaken.

Uniek in het Bakkerijmuseum is het knusse museumtheater waar de Kerstshow van bakker Fred goed is voor drie kwartier bakplezier. Zijn broodshow is voor jong en oud vaak een extra stimulans om ook thuis met deeg aan de slag te gaan. Humor is daarbij zijn belangrijkste gereedschap en kinderen zijn trouwste publiek.

Geopend op:
Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Let op: Gesloten op 1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs