• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Midwinter SpooktochtTerug naar het overzicht

zondag 17 december
Midwinter kinderspooktocht (4-10) in de binnenstad van Zwolle
Midwinter Spooktocht 16 & 17 december 2023 naar oude IJslandse legende

Griezel jij mee tijdens de spannende theatrale spooktocht in Zwolle op 16 en 17 december? De eeuwenoude IJslandse legende van de trol Grýla komt tot leven. Deze trol leeft in de IJslandse bergen met haar dertien kerstkerels. Als Kerstmis nadert, komt Grýla uit de bergen op zoek naar stoute kinderen die zij in de zak stopt, om later te kunnen opeten. 

Midwinter is de donkerste tijd van het jaar. Ook in Zwolle! Volkeren in de hele wereld staan in deze midwinterperiode met verhalen, vuur en lekker eten stil bij de kortste dagen van het jaar, waarin de zon even is bevroren aan de hemel. Ook in Zwolle kan het publiek deze bijzondere periode vieren.  

Storytelling, theater en muziek 
Het publiek wandelt tijdens Midwinter Spooktocht in groepen een spannende tocht door onheilspellende stegen en donkere kelders in de Zwolse binnenstad. Er zijn tochten op de middagen en avonden. Met verhalen, theater en muziek worden het oeroude monster Grýla en haar kerstkerels tot leven gewekt. De Midwinter Spooktocht wordt gespeeld en verteld door een aantal verhalenvertellers samen met vele amateurspelers. Met een ‘escape’ in de laatste scène. 

Winterwarmte met livemuziek  
Het publiek kan opwarmen en napraten in de sfeervolle circustent bij het vertrek- en aankomstpunt van de Midwinter Spooktocht; het Grote Kerkplein. Voor de gelegenheid is het plein omgedoopt tot Winterwarmte. Hier staat warme chocolademelk en glühwein klaar en brandt een heerlijk vuurtje. De tent heeft een doorlopende livemuziek-programmering met aanstekelijk bandjes. Een fijne plek voor een goed gesprek of een dansje. Het muziekprogramma in de tent is er niet alleen zaterdag en zondag, maar ook al op de vrijdagavond. 

Kunst- en Kerstmarkt  
Om de tent op het Grote Kerkplein en langs de Luttekestraat kan het publiek zaterdag en zondag genieten van de Kunst- en Kerstmarkt. Daar wordt werk tentoongesteld van lokale en regionale kunstenaars en creatieve makers, smult het publiek van typische kerstversnaperingen en zijn bijzondere decoraties te koop om huis en tuin te hullen in kerstsferen.  

Meer info? Klik op de roze website button

Zwolle Unlimited


Zwolle
Openingstijden 16 & 17 December Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Zomervakantie in en om Zwolle

Zomervakantie in en om Zwolle

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes hier