Kerstvakantie activiteitenTerug naar het overzicht

dinsdag 27 december - zondag 8 januari
Kom naar ANNO en ontdek hun toffe kerstvakantie activiteiten in het museum.
Deze kerstvakantie (27 december t/m 8 januari) is in het museum ANNO weer éxtra sfeervol met (gratis) activiteiten voor de kids! Tijdens deze week genieten kinderen, ouders en grootouders van de verschillende, activiteiten zoals; je eigen gebouw vouwen, archeoloog in een uur of een andere toffe workshop.

Help de Archeoloog 
Vraag jij je wel eens af wat er allemaal onder je voeten te vinden is? Welke oude schatten liggen er allemaal in de grond waar we eigenlijk nog helemaal niets van weten? Bij ANNO kan je tijdens deze workshop zelf vondsten die in de grond zijn gevonden onderzoeken, met hulp van een archeoloog.

Het verdwenen servies van mevrouw Podt
Mevrouw Podt heeft allerlei belangrijke mensen in het Drostenhuis uitgenodigd voor thee en heerlijke zoetigheden. Zo hoort dat in de 18e eeuw. Maar ojee … tijdens het dekken van de theetafel blijkt dat het servies is gestolen! Wat nu?

Vouw je eigen gebouw
Ken jij de Sassenpoort en de Peperbus? Het zijn beroemde gebouwen in Zwolle. Maar er is er nog één: Het Drostenhuis! Dit oude gebouw is onderdeel van museum ANNO. In de kerstvakantie kan je in het museum een van deze drie gebouwen zelf namaken. Kom jij meebouwen aan Zwolle?

Workshop 'Ik zie en patroon'
In de workshop ontwerp je zelf een nieuw patroon voor een eigen wandbespanning. Een patroon kan bestaan uit herkenbare vormen of juist uit hele vreemde figuren en lijnen en uit allerlei kleuren. Zo kom je tot een verrassend nieuw ontwerp, helemaal uniek van jou! 

Een beest in het Dorstenhuis
Ken je het verhaal van het Wolfsmeisje? Jaren geleden werd er in de bossen rondom Zwolle een verwilderd meisje gevonden. In deze workshop bedenk en teken je een eigen spannend verhaal over een mensenkind dat opgroeit tussen de dieren.

Meer info vind je via de roze website button!

ANNO, Museum in de maak

Melkmarkt 41
8011 MB Zwolle
Openingstijden Diverse data en tijden Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestjes, weekendtips en zwemmen!

Kinderfeestjes, weekendtips en zwemmen!

In deze weken voor zomervakantie valt er vast nog een kinderfeestje te vieren. Komt dat goed uit! Wij hebben een paar toffe tips voor jullie! Naast natuurlijk tips voor het zonnige weekend.

Naar de tips