Scheepsavonturen en SchatTerug naar het overzicht

vrijdag 27 oktober
Workshop: Scheepsavonturen en Schatkaarten bij museum ANNO
Al eeuwenlang stappen Nederlanders aan boord van schepen, op zoek naar onbekende avonturen op zee en verre landen. Tijdens deze zeereizen was het gebruikelijk om een scheepsjournaal bij te houden. Dat was een soort dagboek waarin belangrijke dingen van die dag werden bijgehouden. Denk maar aan: het weer, de koers, de afgelegde afstand, ziektes, betaalde soldij, enzovoorts. Maar natuurlijk ook belevenissen aan boord én aan wal in verre landen!

Collectie Overijssel is in het gelukkige bezit zo’n bijzonder scheepsjournaal uit 1889-1890.

Op vrijdag 27 oktober komt dit bijzondere reisverslag van Floris Hendrik van Dedem én een prachtige oude kaart uit de 18e eeuw naar Stadsmuseum ANNO. En jij kunt het van héél dichtbij bewonderen. Daarna schrijf en teken je – met kroontjespen, inkt, kleurpotlood en waterverf – je eigen scheepsjournaal.

Zin in een spannend scheepsavontuur? Stap dan op vrijdag 27 oktober uur aan boord en vaar samen met schipper Simone van der Meulen mee naar onbekende avonturen.

Voor wie?
Kinderen van 6 t/m 12 jaar

Wanneer?
Vrijdag 27 oktober, van 13.30-15.00 uur

Kosten?
€ 3,50 per deelnemer

Zeker zijn van een plekje? Meld je aan voor de workshop via de mailbutton.

ANNO, Museum in de maak

Melkmarkt 41
8011 MB Zwolle
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Koningsdag in en om Zwolle 2024

Koningsdag in en om Zwolle 2024

Leve de koning, Hoera, hoera, hoera! Eropuit met de kids op Koningsdag! Wij hebben de leukste tips en adresjes voor je verzameld in en om Zwolle.

Nieuwsgierig naar deze Konings-special tips?

Lees ze hier!