Excursie ‘Spoorzoeken’Terug naar het overzicht

zondag 12 februari 2023
Excursie ‘Spoorzoeken’ in het Reestdal
Op zondag 12 februari verzorgen wij een interessante excursie in het veelzijdige Reestdal. Al wandelend vertellen onze deskundige natuurgidsen meer over de verschillende sporen die in dit natuurgebied te vinden zijn. Zowel de dierensporen als de sporen uit het verleden komen aanbod. De excursie start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug). Meld je aan en ga al wandelend op zoek naar de vele sporen in het Reestdal!

Afgeknabbelde boompjes, hoefafdrukken, uilenballen, looppaadjes. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat dieren overal hun sporen nalaten. Maar welk spoor hoort nu bij welk dier? Is het een ree, een uil, een vos of een eekhoorn? Van de gidsen leer je waar je op kunt letten en welke sporen er zoal zijn. Zo wordt wandelen in het bos een leuke en spannende speurtocht. Maar er zijn ook andere invloeden zichtbaar in dit dynamische natuurgebied. Zo heeft het kronkelende beekje de Reest duidelijk haar sporen nagelaten in het landschap dat zich hier in de loop der eeuwen heeft gevormd. Ontdek deze en andere sporen en maak kennis met natuur&landschap in het Reestdal.

Wanneer?
We organiseren de wandeling op 12 februari 2023. De excursie start om 13.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem contact met ons op en onze collega's helpen je graag met je aanmelding - 0529 - 40 17 31 of per mail info@landschapoverijssel.nl
Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.

Bezoekerscentrum De Wheem

Oud Avereest 22
7707 PN Balkbrug
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!