Wandelen VechtdalTerug naar het overzicht

zondag 5 februari 2023
Met andere ogen wandelen door het Vechtdal. Langs bulten en bomen. Wandelen jullie mee?
Met andere ogen wandelen door het Vechtdal
Waarom ziet die eik er zo vreemd uit? Waarom staan de beuken hier op een rij? Wie wandelt en goed om zich heen kijkt, ziet hoe de mens al eeuwen invloed heeft op het landschap. Schrijver en natuurliefhebber Wim Eikelboom houdt tijdens de Groene Karavaan twee ‘verwonderwandelingen’ in het Vechtdal, over De Groote Scheere tussen Gramsbergen en Coevorden en over Landgoed Vilsteren. ‘Ik probeer mensen het vertrouwde landschap anders te laten lezen. Door verhalen over het landschap te vertellen, leer je met andere ogen kijken’

Voor de wandelingen in het Vechtdal is een groep van ongeveer 15 mensen welkom die zich 1,5 uur op een gezellige manier willen verwonderen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen ook mee: ‘Dan komt de aardrijkskundeles ineens tot leven’.

De eerste wandeling gaat langs bijzondere eikenbomen in het bosrijke gebied van landgoed De Groote Scheere, tussen Gramsbergen en Coevorden. Deze wandeling is zondagmiddag 29 januari van 14.15 uur tot circa 16.00 uur. De wandeling over landgoed Vilsteren wordt gehouden op zondagmiddag 5 februari en begint om 14.15 uur.

Meer info en/of aanmelden? Klik op de roze website button.

De Groene Karavaan


Vechtdal
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!