PompoenfestivalTerug naar het overzicht

zaterdag 24 september
24 september Pompoenfestival bij Fruittuin Verbeek
Trek de laarzen aan en kom naar de Fruittuin om de beleving van het buitenleven en het platteland te ervaren. De boomgaard zal vol komen te liggen met sier- en eetpompoenen. Voor de kinderen is er van alles te ondernemen zoals een boomgaard speurtocht & knutselen met pompoentjes.


NK Zwaarste Pompoen

Ook vind er deze dag het NK Zwaarste Pompoen plaats. Aan deze kampioen doen vele mensen uit Nederland & België mee en sommige exemplaren wegen wel meer dan 800 kilo. Daarnaast zijn er ook de kampioenschappen van andere reuzengroente. Er zal ook een kunstenaar aanwezig zijn die van een mega pompoen een waar kunstwerk gaat maken. De grote en gekke groentes zijn de hele dag te bekijken en doorgaans is er iemand om uitleg te geven. Er zijn ook verkoopkramen met pompoenen, siermais, bijzondere zaden, zeldzame aardappels en nog meer.

Om de pompoen beleving compleet te maken staat de horeca deze gehele dag in het teken van pompoen. Van pompoentaart tot pompoenijs en andere zoete en hartige lekkernijen. Terwijl de kinderen zich volop kunnen vermaken in de boomgaard geniet u op het boomgaard terras van de Fruittuin. Om het country festival gevoel compleet te maken is er ook aan muziek gedacht. Vanaf 12.30 uur zal de gehele middag The Cowpokes verschillende optredens geven. The Cowpokes spelen Bluegrass en Folk op de ouderwetse manier. 

Wil je nou zelf ook een reuzen pompoen of reuzengroente telen, dat kan! Om het zelf kweken onder de aandacht te brengen kunnen er vanaf half april gratis zakjes reuzen pompoen en/of reuzen zonnebloemzaden opgehaald worden bij Fruittuin Verbeek of Welkoop Hattem. Deze zaden worden u aangeboden door www.giantpumpkins.nl.

Het pompoenfestival vind plaats op 24 september van 10.00 – 19.00 uur. Locatie: Fruittuin Verbeek, Vierhuizenweg 5, 8096 RP Oldebroek. De entree is gratis.  Om 12.00 uur begint de jury met het opmeten van de reuzengroente. Om 13.00 uur worden de pompoenen één voor één gewogen, dit is een hele operatie. Er wordt begonnen met de “kleinste” en rond 16.00 uur worden de grootste gewogen.

Met andere woorden een dag vol platteland beleving voor jong & oud en voor elk wat wils!

Fruittuin Verbeek

Vierhuizenweg 5
8096 RP Oldebroek
Openingstijden 24 september van 10.00 – 19.00 uur. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfst in en om Zwolle!

Herfst in en om Zwolle!

Yay! De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Het is nu echt herfst! Een heerlijke tijd om eropuit te gaan met de kids!

Ontdek de herfst tips hier