• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

IVN SlootjesdagenTerug naar het overzicht

zondag 29 september
Ontdek samen met de kids de sloot met de IVN Slootjesdagen.
De IVN Slootjesdagen vinden in 2024 voor de 10e keer plaats. Van 10 t/m 16 juni 2024 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen, hun leerkrachten en (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven.

Het water van Molecaten
Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, uitziend op de IJsselvallei, ligt Landgoed Molecaten. In de herfst is het een mooie plek voor een wandeling. Op zondagmiddag 29 september organiseert IVN Zwolle er een excursie. Al wandelend beleef je de natuur en leer je over de geschiedenis en het ontstaan van dit prachtige landgoed.

Er is veel te zien. Verschillende soorten paddenstoelen, planten en dieren. Misschien zien we de zwarte specht, een schuwe bosvogel. En uiteraard het landhuis, de spieker en de Spaanse graven. Bijzondere aandacht geven we aan de sprengenbeken, die honderden jaren molens hebben aangedreven.

De start is om 14:00 uur op de parkeerplaats voor Herberg Molecaten. De wandeling is ongeveer vijf kilometer en duurt anderhalf tot twee uur.

Meer info via de roze website button

IVN Zwolle


Zwolle
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in en om Zwolle

Zomervakantie in en om Zwolle

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes hier