13x De leukste terrassen voor ouders & kids

13 mei 2024
Regelmatig krijg ik van vrienden en bekenden de vraag: wat zijn nou de adresjes waar wij relaxed op terras kunnen zitten terwijl de kids zich vermaken in een speeltuin! Goede vraag én natuurlijk precies waar Kidsproof voor staat! Daarom mijn 13x favoriete adresjes waar je lekker kunt terrassen én spelen!
13x Fijn terras mét speeltuin

Brasserie de Boerderij

Gelegen op natuurlijke camping Si-Es-An nabij Balkbrug. Brasserie de Boerderij vormt het knusse hart van de camping waar spelen en eten de perfecte combinatie is samen met de kinderen. Een groot overdekt terras met directe toezicht op de speeltuin, pannakooi en airtrampoline. Je kan hier lunchen, dineren en borrelen.
brasserie de boerderij


Fruittuin Verbeek Oldebroek

Wist je dat je bij Fruittuin Verbeek heerlijk kan vertoeven in hun Fruittuincafé. Je kunt gezellig in de winkel of in de Tuinkamer zitten, maar met mooi weer is hun boomgaard terras ook geopend (parasols aanwezig). Geniet van koffie/thee met heerlijk seizoengebak, pure fruitsappen, huisgemaakte boeren tosti’s of kom borrelen op hun terras. De kinderen kunnen zich vermaken in de hoogstamboomgaard, ze hebben een heuse speelheftruck, boomstammen om in te klimmen, een modderkeuken, zandbak, tracktors om mee te rijden en een boomstammen loop parcours.
Fruittuin Verbeek


Het Stadsstrand Zwolle

Nog niet open! Een heerlijke plek om met gezin volop te genieten van strand & terras! (open vanaf Mei) Voorheen het Stadsstrand Zwolle en nu Blue Bayou neemt je helemaal mee naar je eigen gezellig ontspanningsmoment. Het gevoel van: er even helemaal uit zijn, een mini vakantiegevoel! De ligging aan de gracht van Zwolle is uniek. Emmertje, schepjes en bal mee! Genieten maar!

De Kas van Kaat

Samen werken we met respect voor het milieu, de natuur en elkaar in de Kas van KAAT. Kort samen gevat is de kas van Kaat dus een plek om samen te komen, ze hebben een eigen bakkerij, winkel, atelier, lunchcafe, speelplek, spelletjes tafel, keuken en kwekerij!
De Kas van Kaat


Bistro de Stadshoeve Stadshagen

Bij de bistro kan je terecht voor een heerlijk kop koffie met eigen gemaakte lekkernijen, lunch, borrel, drie-gangen diner of gewoon een lekkere pannenkoek het maakt niet uit, bij de bistro stap je namelijk uit de hectiek van alledag, geniet je van de natuur en hoor of zie je waar dat (h)eerlijke eten vandaan komt. Ondertussen maken de kinderen kennis met de vrijheid en onbezorgdheid van het buitenleven!
bistro de Stadshoeve


Herberg Molencaten Hattem

Midden in de bossen van Hattem ligt het restaurant Herberg Molecaten. Een heerlijke plek om na het wandelen in het bos neer te ploffen voor een kop koffie met wat lekkers of om lekker met de kinderen wat te gaan eten. Een groot buiten terras met loungebanken en in de koudere maanden van het jaar is deze overdekt en lekker behaaglijk met terraskachels en dekentjes. Het terras kijkt uit op een bos speeltuin voor de kinderen waarin een leuk parcourtje met schommels staat. Oh en vergeet een bal niet mee te nemen, een doel is ook aanwezig.
Herberg Molencaten Hattem


De Vreugdehoeve

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Ze hebben een heerlijke speelweide met daaraan een terras. De keuken is geopend vanaf 11.00 uur en wanneer je voor 18.00 uur reserveert blijft de keuken geopend tot 20.00 uur. De kok verwerkt natuurlijk veel van hun eigen producten en daarnaast producten uit de streek in je gerecht. Een echte aanrader!
Vreugdehoeve Zwolle


Pannenkoekenrestaurant De Nieuwe Brug Ommen

De Nieuwe Brug is een sfeervol familie restaurant aan de voet van de lemelerberg in het toeristische Ommen. Ze staan bekend om hun goede en prijs vriendelijke keuken.
Bij het restaurant hebben zij een fantastische grote speeltuin voor de kinderen waar ze zich kunnen uitleven. De speeltuin is direct naast het grote zonnige terras gelegen zodat je lekker kunt ontspannen terwijl de kinderen spelen!
De Nieuwe brug Ommen


Herberg de Klomp

Op een idyllische plekje in de omgeving van Landgoed Vilsteren ligt Herberg de Klomp. Hier kan je samen met de kids heerlijk genieten van het terras waar zij, zowel een fijne koffie schenken en waar je ook heerlijk kan lunchen. Het terras zit gelegen aan een speelveldje met daarbij een speelhuisje. Tip! Je kan hier ook eerst heerlijk wandelen voordat je aan tafel schuift!
Herberg de Klomp


Elly's beach en Bistro

Elly’s Beach & Bistro is een combinatie van beachbar en restaurant, met een eigen strand en uitzicht op het merengebied rondom Wanneperveen. Op het strand is er een fijne speeltuin voor de kids. Van glijbaan tot een waterpomp! Een en al speelplezier! 
Elly's beach en Bistro


Park Paviljoen

Parkpaviljoen de Wezenlanden staat voor onbezorgd genieten van het goede leven en van de schoonheid, met de mogelijkheden van het stadspark. Op een unieke locatie aan het water, mini strandje. Heerlijke trendy plek om met het gezin te zijn. 
Parkpaviljoen de Wezenlanden

En is het helemaal geen lekker terrasweertje? Wij hebben ook 8 toffe binnenspeeltuinen voor je op een rijtje gezet ;-)!
Naar de website