• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste kinderboerderijen op een rij in en rondom Zwolle.

26 februari 2024
Ontdek de betoverende wereld van kinderboerderijen in Zwolle! Van ezels tot lieve kleine geitjes, konijntjes en biggetjes....en naast al die lieve dieren, kan je er vaak ook heerlijk spelen! Daarom de leukste kinderboerderijen op een rij!
De leukste Zwolse kinderboerderijen op een rij!
Park de Stadshoeve
De stadshoeve heeft een natuurspeeltuin, een wilgenburcht voor de avontuurlijke kids, voor kleintjes een omheinde houten speeltuin, een kinderboerderij, een belevenistuin, blotevoetenpad, speelkasteel en een bistro!

park de stadshoeve

Wijkboerderij de Eemhoeve
Wijkboerderij De Eemhoeve verbind de wijken Aa-landen en Holtenbroek. De Eemhoeve heeft een diversiteit aan dieren, er zijn verschillende weiden, een grote akker en een hondenspeelweide. De kinderen kunnen hier lekker struinen en kennis maken met allerlei boerderij dieren. Daarnaast is er fijn klein speeltuintje in een grote zandbak. Een heerlijk plek om even te ontspannen in een groen hart.

Wijkboerderij de Klooienberg
De Klooienberg is een eeuwenoude boerderij, die idyllisch op de dijk aan het Zwarte Water ligt. Het is een avontuurlijke speelplek voor kinderen en er zijn weiden met diverse dieren. Een deel van de weilanden ligt in de uiterwaarden. Hier is een spannend vlonderpad dat door het riet en de weilanden loopt, een grote speelplek voor de kids.
Het erf, de akker en de stallen liggen aan de binnenzijde van de dijk. Er zijn ook stadstuinen waarop een groot assortiment aan groenten en bloemen wordt verbouwd.

boerderij de weezenlanden

Wijkboerderij de Schellerhoeve
De Schellerhoeve is een wijkboerderij op een prachtplek: in de IJsselzone aan de rand van Zwolle-Zuid. Deze relatief nieuwe boerderij biedt een grote diversiteit. Er zijn veel dieren, groot en klein, maar ook tuinen zijn prachtig en leerzaam! Daarbij is er volop ruimte om te spelen, te picknicken en te speuren.

Boerderij de Weezenlanden
Een van de grootste kinderboerderijen van Zwolle ligt in het altijd groene en levendige Wezenlandenpark. In en om deze kinderboerderij, achterin het park in de Dierenweide, lopen allerlei diersoorten rond. Geiten, kippen, varkens en schapen zijn klaar om gevoerd en geaaid te worden. Er lopen ook kippen en pauwen, die heel mooi zijn om te bekijken. Als je in het voorjaar langskomt is de kans groot dat er ook babyversies van deze dieren ronddartelen. Naast alle dieren is er ook een grote speeltuin op kinderboerderij Wezenlanden waar kinderen zorgeloos kunnen spelen en wij ouders kunnen ontspannen op de diverse bankjes.

geit boerderij weezenlanden

Cantecleer Kampen
Een vreemde eend in de bijt in dit Zwolse boerderijen lijstje, maar een zeker de moeite waard om een keer te bezoeken met de kids! De kinderboerderij bestaat uit een hoofdgebouw, gebouwd als een gewone boerderij, bestaande uit voor- en achterhuis. Ook op het erf staat een kippenhok met ren. Een beetje verscholen staat de bijenstal. Op bet land is een wilgenhut, als beschutting voor de dieren. De speeltuin bestaat uit zoveel mogelijk natuurlijke materialen, o.a. een pomp en speelhutten. Bij de boerderij hoort een eco-bos, waar gedeeltelijk geen dierlijke mest gestrooid mag worden.

Nog meer dierenuitjes met kinderen in de regio Zwolle

Ben je op zoek naar een leuk uitje met je kinderen waar je ook nog iets kunt leren over dieren en natuur? In de regio Zwolle zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van het platteland, te knuffelen met koeien of alpaca's, te spelen in een natuurspeeltuin of te wandelen in een polderpark.

Of je nu zin hebt in een kopje koffie bij de Vreugdehoeve, een ijsje bij IJsCowd, een duurzame lunch bij de Kas van Kaat, er is voor ieder wat wils. Wil je meer weten over deze leuke plekken? Klik dan op de links bij elke tip en ontdek wat ze te bieden hebben.

Op Kidsproof.nl hebben we nog veel meer dierenuitjes voor je op een rijtje gezet die geschikt zijn voor alle leeftijden.

En vergeet niet om je aan te melden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de leukste uitjes voor kids in jouw buurt! Veel plezier met je kinderen bij de kinderboerderijen in de regio Zwolle.

TIP! Ook een leuk uitje....de buitenspeeltuinen van zwolle! Naar de website