Een magische maand! Ontdek Zwolle in de kerstvakantie!

12 december 2019
Betoverende lichtjes, fijne kerstmarkten, schaatsen, ijsbeelden en vrolijke kindervoorstellingen... Hieronder vind je alvast de eerste leuke tips voor de kerstvakantie!
Een magische maand! Ontdek December in Zwolle

Nog heeel even...
Buiten is het koud, binnen knus en warm. Nog éven bikkelen en dan...KERSTVAKANTIE! Hieronder vind je leuke kerstvakantie tips! Met betoverende lichtjeswandelingen, vrolijke kindervoorstellingen, winter festival en prachtige ijsbeelden! Maar ook makkelijk te maken kerstknutsels en kersthapjes voor het kerstdiner op school of thuis.

Toffe kinderroute WBVF

Start de kerstvakantie met het lopen van deze unieke en interactieve kinderroute op het Wereld Beroemde Verhalen Festival. Ontdek de sprookjes of helden in een voorstelling route door de binnenstad van Zwolle!
Start de kerstvakantie hier! 

Ontdek Winters Zwolle

Zwolle is deze winter de thuisstad van de festivals. Er valt zoveel te beleven! Van een Jsbeelden- en sprookjesfestival tot het lopen van een lichtjesroute. Ontdek magisch Zwolle op een hele andere manier! Voor jong én oud!
Meer Winter Warmte 

Ontdek het Sprookjesfestival

Er staat een magisch programma klaar, vol prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren! Voorstellingen, knutselen, spelletjes spelen en schminken! Tussendoor kun je zelfs in de foyer jouw favoriete sprookjeshelden ontmoeten.
Op naar de voorstellingen Een R-ijs door de tijd!

In de kerstvakantie naar het IJsbeeldenfestival. Een wereld van sneeuw, verhalen en ijs! Met dit jaar het thema 'R-ijs door de tijd'. Voor de kinderen wordt een speciaal Planet Ice Playground gecreëerd. Een gratis plaza met toffe activiteiten voor de kids!
Mutsen op, sjaals om

Mega Sport &speel spektakel

Wil je in de kerstvakantie met je vriendjes en vriendinnetjes een hele dag spelen, springen, klimmen, zwemmen, dansen en rennen? Kom dan naar het Mega Sport & Speel Spektakel bij On Campus in Zwolle.
Bestel Kaarten

Rupsje Nooitgenoeg 2+

Het wereldberoemde prentenboekje ‘Rupsje Nooitgenoeg’ vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. In deze familiemusical komt dit verhaal van Eric Carle op magische wijze tot leven.
Naar deze voorstelling Urenlang speelplezier!

Urenlang spelen met het boerengevoel bij de Drentse Koe in de kerstvakantie!
Glijden, klimmen, bouwen, maar ook speelmanege, glow in the dark Panna voetbal, oudhollandse spelen en een tof klimavontuur boven de koeienstal.
Beleef mee 

12x leuke uitjes in NL

Er is deze kerstvakantie zóveel leuks te doen in Nederland met kinderen. Mooie lichtjeswandelingen, coole ijsbanen, gezellige kerstmarkten, voorstellingen & meer. Ontdek alle tips en gezinsuitjes voor in de kerstvakantie 2019!
Ontdek ze alle 12! 

Makkelijke kerstkapsels!

Nu snel het haar.... Maar hoe dan? Herkenbaar? Ontdek de 6 verschillende kerstkapsels die je zelf makkelijk en snel kunt maken! Superhandig: met video-beschrijving! Check ze hier en veel plezier!
Vlechten maar12x DIY Kersttips

Buiten is het koud, binnen maak je het extra gezellig. En dan gezellig een spelletje doen, samen knutselen of iets lekkers kokkerellen. Met de Kerst in aantocht hier een paar leuke DIY tips om dit helemaal in sfeer te doen!
Kerst DIY

10x Kerstknutsels

Je hoeft niet handig of creatief te zijn om leuke kerstversieringen te maken. En het leukste blijft toch om dit samen met je kids te doen. Gezellig aan de keukentafel met verf, lijn, glitters en knutselmaterialen.
Kerstversiering

10x Lekkere kersthapjes

Het kerstdiner is toch wel één van de leukste activiteiten op school en thuis. Mooi aangekleed, in het donker met lichtjes en kaarsjes. Mét natuurlijk een schaal lekkers. Maar wat? Inspiratie nodig?
Lekkere kerst hapjes 

Beleef Zuiderzeelicht

Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes van het Zuiderzeemuseum en beleef de spannende legende over De Scheepskapitein van Enkhuizen in licht, beeld en geluid.
Bestel hier je online ticketVeel museumactiviteiten

Rijd mee in de Kerst Express, ontdek een winterkasteel of wandel door een donker museum. Spannend! Op museumkids.nl vind je heel veel museumactiviteiten voor in de kerstvakantie. Welk museum ga jij bezoeken?
Vind museumtips

Lego incidenten City

Ben je ook zo'n fan van LEGO? Kom in de kerstvakantie naar PIT Veiligheidsmuseum voor de toffe LEGO expositie over het werk van de brandweer! Maak leuke puzzels en maak kans op een toffe prijs!
Ga mee op expeditie

Speuren op Schokland

Tijdens de kerstvakantie heeft Museum Schokland extra veel toffe activiteiten voor je in petto! Denk bijvoorbeeld aan leerzame rondleidingen die elke dag plaatsvinden en te gekke workshops! En ga jij ook mee speuren op expeditie?
Speur jij mee?

Hele fijne feestdagen! Liefs, Denise & Co.