24x zomervakantie tips & activiteiten in en om Zwolle

9 juli 2023
Eropuit in de zomervakantie. Het is zover! Een heerlijke periode om samen met je (klein)kinderen op pad te gaan. Er is zoveel leuks te beleven in en rondom Zwolle! Wij hebben een 24x toppers voor jullie op een rijtje gezet! Benieuwd?
Zomervakantie Kidsproof TIPS!

Z O M E R V A K A N T I E 2023. Het was weer racen tegen de klok en nu is het bijna zover. De schoolbel luidt deze week voorlopig voor de laatste keer. Op naar een heerlijke ZOMERvakantie met al deze leuke tips en activiteiten!


Ontdek dit Urban Festival en het programma samen met de kids bij het Hanze Kids Station.
Scheuren in de IJsselhallen mét korting!
Net als Max Verstappen karten in de zomer? Kom dan naar Kobalt in Zwolle. Hun elektrische karts kunnen op afstand worden ingesteld. Dit betekent dus ook dat de snelheid aangepast kan worden. Zo hebben de racemonstertjes een veilige en superleuke ervaring waar iedereen aan elkaar gewaagd is! Reserveer nu jullie familie next level kart experience met korting! Hun state-of-the-art kartbaan en modernste karts ter wereld staan garant voor een supertoffe ervaring voor jong en oud.

Buitenplaats TOF

Zomervakantietip! Buitenplaats TOF is een echte buiten beleving. Dwalen door 2 maisdoolhoven, een heus obstakelpad, een mais escape en crossbaan. Daarna nog heerlijk vertoeven op hun terras. Hoe tof en dat in Zwolle! 
Samen speuren en beleven

NIEUW! X-cube & Kids Zomersbios bij Pathé Zwolle
Deze zomervakantie kan je samen met de kids, je laten onderdompelen in de kleurrijke wereld van actie, avontuur en plezier. Dat kan met de nieuwste films bij Pathé Zwolle! En je kan ook samen op avontuur in de X-Cube. Een interactieve ruimte om bijvoorbeeld een spionnentraining te volgen. Nieuwsgierig?

Spelen in de boomgaard
Hebben jullie fruittuin Verbeek al ontdekt? Hier kun je samen fruit plukken, genieten van al het puurs en spelen in de boomgaard, terwijl wij ouders heerlijk op het terras zitten. Dikke aanrader deze zomer!
Een fruittige plek

Funzone Zwolle
Lekker jumpen deze zomervakantie? Kom dan naar Funzone! Dit trampolinepark biedt diverse soorten trampolines, dodgeball, aeroball, slam dunk aan. Ook kun je jouw sprongen goed oefenen in de airbag. Ben je lekker fanatiek en competitief probeer dan de Ninja baan uit. Deze survival baan is een race tegen de klok.

De Dolle Deel
Een bloemenpluktuin en een maisdoolhof. Een heerlijke plek voor het gezin! Dolle boel op de Dolle Deel! Met dit jaar een extra uitdaging; kraak de code en open de schatkist. In een rustgevende omgeving op het platteland en toch maar 10 km van Zwolle. Aanrader!

Tof zomerprogramma bij de Stadkamer
Om avonturen te beleven, hoef je niet altijd een lange reis te maken! Deze zomer zijn er volop activiteiten bij Stadkamer die in het teken staan van het thema ‘Ver weg en dichtbij’. Ook dichtbij huis valt er veel te ontdekken. Zomer bij Stadkamer betekent ontdekken, verrast worden en je even wanen alsof je ver weg bent geweest, al is het zo dichtbij.


Zomervakantie tips zwolle

Circus Snor
Deze zomer gaat Circus Snor op pad met de nieuwe voorstelling “Entrée!”. Een vrolijke circusvoorstelling met artiesten uit heel Europa. Van 23 tot 24 augustus kun je een voorstelling van Circus Snor bezoeken op de Vreugdehoeve.

Oergezellig festival Zuiderzee museum
Geniet op 22 & 23 juli met het hele gezin van verschillende muziekoptredens of ga met de voetjes van de vloer in de silent disco! Doe mee met print-je-pannenkoek en geniet van poppentheater bij het Zuiderzeemuseum. Feest en zing mee!

Het Zuiderzeemuseum is jarig en dat betekent feest! Leuk voor kinderen: meedoen aan de Koningsspelen, kermisspelletjes spelen & de praalwagen bewonderen. Verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken.

SuperZomerFestival bij de Flierefluiter
Met het indoorspeelparadijs, de buitenspeeltuin met zwembad en de kinderboerderij is De Flierefluiter sowieso al een bezoekje waard. Maar tijdens het SuperZomerFestival hebben ze nog veel meer te bieden!

Lekkere ijsjes, koffie, lunch en diner bij Ekkelenkamp in Ommen
Op drukke zomerse dagen trekt heel Ommen en omgeving uit voor hun heerlijke soft- of schepijsjes. Uniek is dat alle ijsjes in de ijssalon worden bereid naar eigen recept. Maar niet alleen voor de ijsjes kan je hier terecht. Op de mooie dagen is het op hun terras genieten van een goede kop koffie en hun vele huisgemaakte gebakjes. In de middag hebben ze uitgebreide lunchkaart en in hun sfeervolle restaurant kan je tegen de avond terecht met het gezin voor een diner.

Zomerse zaterdagen in Zwolle Zuid
De zomerse zaterdagen in Winkelcentrum Zwolle Zuid komen er weer aan! Met super veel toffe activiteiten voor jong en oud. De aftrap begint met een Urban Sportdag. Graffiti workshop, gave wheelie shows, Freestyle battles en meer tofs! De laatste zomervakantie zaterdag sluiten ze af met hun, inmddels beroemde, Formule 1 dag. 

25 zomervakantie-uitjes in NL
Wij verzamelden 25 van onze favoriete uitjes met kinderen door heel Nederland. Ideaal voor een dagje weg met het hele gezin deze zomervakantie. Lekker samen eropuit! Wat is jouw favoriet?

Ervaar het OV & reis met flinke korting
Lekker een dagje op pad met de kids in de vakantie? Ga eropuit met het OV! Dit is voor veel kinderen een hele belevenis. De hele vakantie reis je voordeling in de bus en de regionale trein, met de acties van Ervaar het OV. Waar ga jij naartoe?

zomer in Zwolle

Toffe tips in deze zomerse Blogs!


Schaduw in de natuur
Schaduw zoeken onder de bomen, spelen met de watertoestellen, luisteren naar fluitende vogeltjes, afkoelen met je voeten in de modder... Het kan allemaal in de natuur. Ontdek onze favoriete 11x natuurplekjes!
In to nature 

10x spelletjes voor onderweg
Wij hebben onze favoriete spelletjes, die je à la minuut tijdens de reis kunt inzetten, op een rijtje gezet! Altijd handig om bij de hand te hebben, voor als de kids in één minuut drie keer vragen hoe lang het nog duurt! :)
Zo houd je ze zoet

10x Plonsen en glijden!
Afkoeling zoeken in de leukste openluchtzwembaden in en rondom Zwolle. Wij hebben de leukste 10 op een rijtje gezet voor jullie! Let op! Gezien de verwachte drukte, van te voren reserveren!
Afkoel hotspots 



Verdwalen in de maisdolhoven
In de buitenlucht bewegen! Samen speuren, verdwalen en beleven in de leukste maisdoolhoven in en rondom Zwolle! Dit zijn onze 5 favorieten...Kennen jullie ze al?

Terrassen & Spelen

Neerploffen met een lekker koel drankje waar de kids kunnen lekker spelen. Klinkt ideaal he? Check onze 11x terrassen hotspots waar dit kan in en om Zwolle. En geniet van de eerste zomerse dagen met lekker eten & drinken.
Genieten en spelen 

5x Pluktuinen in Zwolle
Pluktuinen zijn razend populair! Niets is leukers dan zelf je bloemen uitzoeken en/of fruit te plukken. Bewonder de bloemen bij deze prachtige locaties en pluk samen met het hele gezin!
Haal de zomer in huis 

Koel spelen in de vakantie
Met deze warme zomer voor de boeg hebben wij 7 koele plekken opgezocht waar je deze zomervakantie lekker kan koel kan spelen, beleven en ontdekken! Benieuwd of jullie ze al ontdekt hebben! :)
7x koel spelen 

12x pareltjes van Ommen
Op een steenworp van Zwolle ligt het mooi gelegen, in de Vechtdalstreek, Hanzestad Ommen. Verscholen in de bossen en aan de Vecht. Met prachtige natuur pareltjes en lekkere ijsjes. Dit zijn onze 12x favoriete hotspots met de kids!

19x leukte tips en activiteiten in Vechtdal Overijssel
Heb je zin in actie, spelen, lekker buiten, gezellig samen eten, kortom: Ontdek dan Vechtdal Overijssel. Er valt zo veel moois te beleven. Wat precies? Check onze 19x favoriete kidsprooftips en activiteiten in deze Vechtdal streek.

Volg Kidsproof Zwolle en Vechtdal Overijssel voor meer uitjes en tips zie onze uitagenda!

Fijne zomervakantie! Denise & Co. Naar de website