Schimmen in het Drostenhuis en andere toffe kerstvakantie activiteiten bij ANNO.

20 december 2023
TIP! Wij hadden alvast een voorproefje op èèn van de activiteiten bij ANNO en wat hebben wij, als gezin genoten van de interactieve theatervoorstelling 'Schimmen in het Drostenhuis'. Benieuwd wat zij vonden? Je leest het in deze blog met alle activiteiten voor de kerstvakantie op een rij!
Juup & Merle als patriotten bij ANNO
Aanrader! Het spookt in het Drostenhuis! Tijdens de interactieve theatervoorstelling Schimmen in het Stadsmuseum ontdekken we dat de geest van Meneer Podt, de oude eigenaar van het Drostenhuis, nog in het museum ronddwaalt. Hij luiEr is iedere week genoeg te doen in de ANNO Ontdekhoek!stert mee terwijl MeeMaker Carla een rondleiding geeft over de patriottentijd van Joan Derk van der Capellen, maar weet niet zo goed wat hij van haar rondleiding vindt. Hij wil haar vragen stellen, maar ze ziet hem niet! Onze kids probeerde Carla te helpen om contact te maken met deze menner Podt. Het zorgde voor hilarische en soms ook spannende momenten.

Schimmen in het Drostenhuis

De interactie met de kinderen in dit theaterstuk is enorm. Ze leren over hun eigen waarden en normen en dat uit te spreken. Wij als ouders waren compleet (positief) verrast. Alle kinderen waren betrokken en deden mee. Anders als alle anderen stukken die wij gezien hebben en vooral ontzettend leuk en leerzaam. Onze 4 kids van 8, 10 en 11 jaar hebben het thuis er nog dagen over gehad. Gaan we nog een keer, mam? Dan weet je het...dit is leuk! 

Reserveer alvast jullie plekken hier. Op de volgende data en tijden wordt de voorstelling gespeeld.

Voor wie?

8+

Wanneer?
27, 28, 29, 30 december en 2, 3, 4 januari op de volgende tijden:

10:30 – 11:00
11:30  – 12:00
13:30 – 14:00
14:30 – 15:00

keuken


Nog meer kerstvakantie activiteiten bij ANNO:


Museumbingo
Doe jij mee met de museumbingo in Stadsmuseum Anno? Ga opzoek en ontdek de verhalen van Zwolle. De ANNO Museumbingo is de hele vakantie te spelen tijdens openingstijden!

ANNO ontdekhoek
Er is iedere week genoeg te doen in de ANNO Ontdekhoek! Vouw je favoriete Zwolse gebouw. Kunstenaars zijn ook van harte welkom, want er moet een nieuw patroon voor op de muren van ons Drostenhuis gemaakt worden!

Kinderworkshop: Schrijfgeheimen 
Welke geheimen boodschappen zijn er op deze plek achtergelaten? Ontdek en doe mee in de workshop.

archiefspel

Op bezoek bij de Archeoloog
In Museum ANNO hebben ze een echt archeologie laboratorium. Supertof! Daar zitten archeologen te werken aan materiaal dat ze gevonden hebben in de grond in Zwolle. Ze zetten potjes in elkaar, maken munten schoon of maken een leren schoentje van vroeger na aan de hand van een voorbeeld.

Kinderworkshop: Een kijkje in het archief
De workshop die vandaag gegeven wordt, heeft iets te maken met het archiefstuk dat eindelijk openbaar gemaakt wordt dit jaar, maar we verklappen nog niet wat we precies gaan doen! Wat voor geheimen zouden er in dat stuk staan? Kom jij ontdekken wat al die jaren niet bekeken mocht worden.

Vrijdag Archiefdag | Kom jij dit pas onthulde archiefstuk bekijken bij ANNO?
Wist je dat het op 2 januari Openbaarheidsdag was? Soms mogen archiefstukken nog niet openbaar gemaakt worden, bijvoorbeeld om de privacy van nog levende personen voor een bepaald termijn te beschermen. Deze termijnen verstrijken altijd op 1 januari van het jaar en de eerste werkdag van dat jaar is Openbaarheidsdag. Kom jij dit pas onthulde archiefstuk bekijken bij ANNO?

Wil je nog meer weten over ANNO? Klik dan op de roze website button. Naar de website