5x prachtige pluktuinen in Zwolle

22 juni 2023
Pluktuinen zijn razend populair! Niets leukers ook dan zelf je bloemen uitzoeken en plukken. Vanaf mei, juni & juli staan er weer een hele hoop bloemen in bloei. Bewonder de bijzondere exemplaren bij deze locaties en pluk een prachtig boeketje voor thuis!
Pluk de mooiste bloemen in en rondom Zwolle

Pluktuinen in Zwolle: Bloemen en Fruit

Bloemen, wie is er niet gek op! Pluk ze zelf in een van deze mooie pluktuinen in en om Zwolle. Bij sommige tuinen kun je ook verse groenten kopen of door een maisdoolhof speuren. Bekijk onze favoriete adresjes!


Pluktuin De Dolle Deel

Kom je je eigen boeket samenstellen deze zomer? De bloemen pluktuin aan de molenhoekweg 8 (De Dolle Deel) is vanaf half juli geopend! De pluktuin zit aan de weg en is dagelijks geopend. Je kan parkeren aan de kant van de weg en dan zo de pluktuin in lopen. Het wijst zich vanzelf als je er bent. De pluktuin is selfservice, kom dus gerust wanneer het jou uitkomt; overdag of in de avond. Geen probleem! Op de dagen dat ons maisdoolhof geopend is ben je ook van harte welkom op ons terras voor een kopje koffie met lekkers. 

Biologische Bloementuin Zwolle

Kom je eigen bos bloemen plukken bij de Bloementuin in Zwolle. Hun tuin is de grootste biologische pluktuin van Zwolle en omstreken. De pluktuin staat elk jaar vol met kleurrijke bloemen die jij kan plukken voor jouw eigen plukboeket. Ook kan je hier terrecht voor de Aardbeien van Nien en de kids kunnen heerlijk spelen in de zandbak.



Pluk- en Theetuin Stadsland

Als er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Voor de kids is er niets leuker dan je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van hun bos bloemen of het afrekenen van hun zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dat kan bij pluk- en theetuin Stadsland


Pluk- en theetuin de Huppe

Theetuin de Huppe in Zwolle is een plek waar je in de lente en zomer heerlijk buiten kunt zitten en genieten van een lekker vers kopje koffie of thee met appelgebak. Ook verkopen ze er lekker boerenijs. Je kunt lekker rondstruinen in de Landwinkel en zelf je eigen boektje plukken.



Fruittuin Verbeek

Klein beetje bloemen én het lekkerste fruit in omstreken. Zelf je eigen zachtfruit- of appels plukken, zelf de boomgaard verkennen. Daarna fijn met zijn allen in het tuincafe. Waar je heerlijke pure fruitsappen, een fruitijsje, koffie/thee, fruitgebak of een boerenbroodje kan nutten. Zowel binnen als buiten hebben zij vele gezellige zitjes waar je tot rust kunt komen. Voor de kids hebben ze een speciale boomgaard-speeltuin. Echt een dikke aanrader!

Veel pluk plezier! Denise & Co. Naar de website