Ontdek ANNOTerug naar het overzicht

ANNO, museum in de maak. Is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad.

Over ANNO

ANNO vertelt de verhalen van Zwolle. Museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief komen hier samen op één plek onder één naam. Het museum in de maak is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen.

Begane grond 
In vogelvlucht worden meegenomen door de geschiedenis van de stad aan de hand van een film. Geschiedenis is nooit af en daarom werkt ANNO continu aan nieuwe verhalen. Bijvoorbeeld in de naastgelegen ruimte: ‘Archeologie & Bouwhistorie’. Hier ontdek je hoe archeologen en bouwhistorici van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Ook kan je doorlopen naar het ANNO Café waar je terecht kan voor een heerlijke Zwolse maaltijd en in de Museumtuin heb je goed uitzicht op de iconische Peperbus.

Eerste verdieping
Neem je via de entreehal de trap naar boven? Dan kom je uit op de ‘Verdieping’. Ieder onderzoek start met een vraag. Soms krijg je het antwoord dat je verwacht en andere keren ontstaat er een compleet nieuw verhaal. Wanneer de specialisten klaar zijn met hun werk laat ANNO zien wat ze hebben ontdekt. Hier ontdek je hoe onderzoeksresultaten ons nieuwe inzichten kunnen opleveren en dat geschiedenis altijd in de maak blijft, net als het museum.

Op de eerste verdieping vind je ook het ‘Archief’. Dit is de ruimte waar je onderzoek kunt doen in de archieven van de stad die worden beheerd door Collectie Overijssel. MeeMakers helpen je graag mee om meer te ontdekken over jouw Zwolse stamboom.

In het ‘Lokaal’ leren bezoekers van jong tot oud meer over het Zwolse erfgoed. Maak mee door zelf te onderzoeken, vragen te stellen en bronnen te bekijken. Kom jij ook langs met je klas, collega’s of alleen om meer over het erfgoed van Zwolle te leren?

Het huis van Zwollenaren (entreeticket)
In het monumentale Drostenhuis worden de verhalen van Zwollenaren verteld. Zwolle is een stad van mensen. Mensen met grote, sterke, mooie, bijzondere en soms ook schrijnende verhalen. De stad is de optelsom van al haar bewoners en hun verhalen, van vroeger en van nu. In het Drostenhuis ontmoet je een paar van deze bekende en ook onbekende Zwollenaren. Ze vertellen je wat Zwolle voor hen betekent heeft én zij voor Zwolle.

ANNO, Museum in de maak

Melkmarkt 41
8011 MB Zwolle
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente uitjes in en om Zwolle!

Lente uitjes in en om Zwolle!

Voorjaar in en om Zwolle! De leukste EROPUIT tips met musea, theaters, (binnen)speeltuinen, kinderboerderijen, parken, bioscopen, zwembaden, bowlingbanen, boswandelingen, natuurspeeltuinen en nóg veel meer!

Op naar de uitjes!