• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

WO2 route appTerug naar het overzicht

Ontdek de Tweede Wereldoorlog in Overijssel met de app Historische Routes Overijssel!
Met de nieuwe route app Historische Routes Overijssel stel je zelf een route samen langs de plekken waar je de Tweede Wereldoorlog in Overijssel nog steeds kunt ontmoeten. Wandel, fiets of rij langs voormalige werkkampen, raketlanceerbases en plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. Op alle locaties die je bezoekt, ontvang je via de app informatie over de verborgen oorlogsgeschiedenis, inmiddels opgegaan in het landschap.

Met de nieuw gelanceerde app, kun je zelf bepalen welk vervoermiddel je kiest, waar je wilt beginnen en hoeveel van de route je wilt wandelen, fietsen of rijden. Een route app voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en deze interesse wil combineren met een mooie tocht door Overijssel.

Werkkampen
Fiets of wandel langs de werkkampen die tijdens de oorlogsjaren gevestigd waren in Overijssel. Deze werkkampen waren een deel van de oorlogsjaren speciaal ingericht voor Joodse mannen. Nu zijn ze grotendeels in het landschap verdwenen, maar door de informatie uit de app krijg je een heel ander beeld van de omgeving.

Lanceerbases
Geïnteresseerd in lanceerplekken voor V1 en V2-raketten? Ook die zijn in Overijssel te vinden en er is een route met alle locaties in de provincie.
 
50 oorlogsfoto’s
Kies voor een route langs de plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. Deze 50 foto’s zijn geselecteerd door een jury en publieksstemming voor de pop-up tentoonstelling ‘WOII in 50 Overijsselse foto’s’ in het kader van 75 jaar vrijheid. De route brengt je langs de locaties waar deze foto’s zijn genomen en biedt meer informatie. 

Download de app in de App Store en Play Store. Via de roze button vind je meer informatie over de app.

De app Historische Routes Overijssel is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en provincie Overijssel en is een project van Platform WO2 Overijssel in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en Overijsselacademie.

Tip: schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de leukste tips!

Historisch Centrum Overijssel

Eikenstraat 20
8021 WX Zwolle
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in en om Zwolle

Zomervakantie in en om Zwolle

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes hier