Bos & BoomgaardTerug naar het overzicht

Een afwisselende wandeling op landgoed De Horte in Dalfsen. Van een boomgaard tot uitzichttoren.
Een afwisselende wandeling op landgoed De Horte in Dalfsen, thuisbasis van Landschap Overijssel. Verrassende doorkijkjes, strakke lanen en kronkelende paden. Een hele fijne plek om met de kids te wandelen. 

Er zijn bruggetjes, bomen die over het water zijn gevallen, de boomgaard van het landhuis, een uitzichttoren, toffe natuurspeeltoestellen en vooral heel veel groen met allerlei soorten dieren.

Je start op de de parkeerplaats van Landgoed De Horte. Deze bevindt zich aan de zuidzijde van de Poppenallee. Dat is de weg van Zwolle naar Dalfsen (via Wijthmen). Het landgoed bevindt zich ongeveer twee kilometer van Wijthmen.

Meer info over Langoed de Horte en de routes? Klik op de roze website button!

Tip! In de tuin van De Horte bevindt zich een grote hoogstamfruitboomgaard waar in vroeger tijden de bewoners van het huis hun fruitvoorraad vandaan haalden. Het huis is niet meer bewoond, maar het fruit is er nog en ook u mag er wat van meenemen. Behandel de boomgaard met respect en klauter niet in de bomen. Het fruit is niet bedoeld voor commercieel gebruik, maar voor een heerlijke eigengemaakte koek mag je appels meenemen. Zowel links als rechts in de tuin staan appel- en perenbomen.

Landgoed de Horte

Poppenallee 39
Dalfsen
Prijs Gratis Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

December in Drenthe

December in Drenthe

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Wij hebben alvast een hele uitagenda vol met de leukste tips en activiteiten in December.

Ontdek ze hier