14x leuke tips in de voorjaarsvakantie

25 februari 2022
Wat kunnen we weer veel doen! Er zijn zoveel leuke activiteiten en tips in de voorjaarsvakantie. Een weekje vakantie is veels te kort....... Een aantal hebben we hieronder gezet, maar er staan er nog veeeel meer in de uitagenda.
Workshops in de vakantie
Van Mondriaan tot Minecraft en van Frozen Mini-Musical tot TikTok. In de voorjaarsvakantie kunnen kids meedoen met uitdagende workshops op het gebied van dans, theater, beeldende kunst en muziek bij Kunstbrouwerij. 

Supertoffe voorstellingen
Fantasierijke verhalen, kleurrijke dans, sprookjesachtige muziek, spannende avonturen, slapstick-ongelukken, handgemaakte special effects en virtual reality. Geniet tijdens de vakantie met je gezin van jeugdfestival Lente-Uitjes. 

Op avontuur
Ga mee op avontuur deze vakantie in het Nationaal Militair Museum! Probeer de gloednieuwe speurtocht 'Missie NMM', ontcijfer geheime boodschappen, beleef de Klas van '45 of test je rijvaardigheid op het buitenterrein. 


Ontmoet Piet Mondriaan
Zin om in de vakantie een kunstwerkje te maken? Dat kan dagelijks in het Doe-het-zelf-atelier of ontdek alles over Mondriaan tijdens de speurtocht met QR codes. Ook zijn er weer toffe workshops voor kinderen in museum het Mondriaanhuis. Kom langs in de vakantie en vier samen Piets 150ste verjaardag!

Jumpen & Freerunnen
Ga gezellig jumpen, stunten en chillen in het coole trampolinepark Flight Deck 53 in de voorjaarsvakantie! Spring in de rijksmonumentale Clemenskerk op de beste hits, een sportief en gezellig uitje voor alle leeftijden. Kom je ook? Naar het trampolinepark ? 

Vakantie activiteiten met familie Withoos
Tijdens de Withoostentoonstelling speur je met een speciale instrumentenketting door het museum en maak je leuke en leerzame opdrachten. Repareer een schilderij of maak een bosstilleven. Er is zoveel te beleven bij Museum Flehite!  

Vakantiepret in het water
Yes! In de voorjaarsvakantie heeft R&A Sports en Swimming weer een spetterend programma. Wat dacht je van zeemeerminzwemmen, trampolinefun, discozwemmen en waterpret met de hele familie. Meld je snel aan! Naar het overzicht 

Vakantie in het Rijksmuseum
Speur met Pim & Pom door het museum, laat je rondleiden door een bekende YouTuber, ga op zoek naar de klepels van de klok, speel het familiespel... het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een te gek vakantie programma! (3+) Bekijk wat er te doen is 

Hallo Meneer de Uil!
De expositie over De Fabeltjeskrant in het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum is verlengd tot 12/3. Ontmoet de dieren uit het Grote Dierenbos zoals Meneer de Uil, Bor de Wolf, Lowieke de Vos (Hatsikidee) en meer. In de vakantie zijn er extra activiteiten voor kids in het museum. Ontmoet de dieren nu het nog kan! 

Lucky Luuk | 4+
Drie cowboys banen zich een weg door hun verbeelding om zich groot en stoer te voelen. Ze lopen tegen hun eigen schaduw aan en schieten er van schrik in het wild op los. Een stoere familievoorstelling vol fysieke humor en handgemaakte special effects is deze vakantie te zien bij theater Flint. Beleef samen met de kids een avontuur in het het Wilde Westen. 


Familie activiteiten
Maak in de vakantie een mooie voorjaarswandeling door het Nederlands Openluchtmuseum. Kies voor een speurtocht of sluit je aan bij een rondleiding. Speel samen de verhalenbingo en ontdek de Canon! Gezellig op stap met de hele familie.   

Oma is Avatar | 8+
Aanrader: Oma is een avatar is een online sprookje van HNTjong over het internet en afscheid nemen. De voorstelling is geïnspireerd op verhalen en tekeningen van kinderen en is te zien in de voorjaarsvakantie bij theater Flint. Reserveer je kaartjes ? 

Vakantie in Het Groene Huis
Het Groene Huis organiseert weer leuke activiteiten voor de hele familie in de voorjaarsvakantie. Loop het huis binnen en knutsel een bloem of voederbakje voor de vogels of kies uit een winterse wandeling of een kabouterwandeling over landgoed Schothorst. Doe je mee? P.s. er worden ook weer interessante Sibbe zondagen georganiseerd bij het Middelseeuws Erf. 

Nog meer leuke uitjes
Onze uitagenda is gevuld met een heleboel inspiratie voor in de voorjaarsvakantie. Van avontuurlijke theatervoorstellingen tot actieve uitjes en van coole museumactiviteiten tot supertoffe workshops. Nu nog even kiezen. 

Veel plezier en fijne vakantie!!

Sherida