Schaapskooi ErmeloTerug naar het overzicht

De schaapskooi ligt aan de rand van de Ermelosche Heide. Een leuke plek voor een dagje uit!
De kudde Veluwse heideschapen gaat bijna dagelijks met de herder de heide op. In het bezoekerscentrum zijn educatieve filmpjes en interactieve natuurspellen  over de schapen en de natuur in de omgeving. Je kan er heerlijk wandelen over de hei. Wie weet zie je de herder en zijn schapen dan lopen.

Wanneer je bent uitgewandeld, kunnen (groot)ouders uitrusten met een kopje koffie of thee terwijl de kinderen nog hun energie kwijt kunnen in de speeltuin of een kijkje kunnen nemen in de Schaapskooi. 

Je kan er terecht voor een 'koffie to go' of iets lekkers. 

Regelmatig worden er activiteiten en workshops bij de Schaapskooi georganiseerd dus houdt de uitagenda van Kidsproof in de gaten!

Let op: het adres is Postweg 50, maar neem bij de Postweg – afslag van de Drieërweg, Ermelo. Volg de bruine aanwijsborden van de schaapskooi.

Kijk op Kidsproof.nl voor nog meer leerzame kinderuitjes

Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo

Postweg
3852 PK Ermelo
Openingstijden zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Stoere buitenactiviteiten

Stoere buitenactiviteiten

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum. Wie is er als eerste over de stormbaan? Maak je klaar voor een watergevecht bij de waterbaan of test je rij-skills in een mini-jeep!

Bekijk het aanbod