Geitjes, voorstellingen, workshops in januari & februari

25 januari 2023
Saaie wintermaanden? Echt niet.... Hieronder weer een héél fijn lijstje met uitjes voor nu en binnenkort. Ga bijvoorbeeld het theater in of doe met met een workshop en maak een 'om nooit te vergeten beleving'. Of wat dacht je van dé kans om te kunnen optreden in Het Concertgebouw en het nieuwe Pop-Up café met mega ballenbak?

Concertgebouw Concours

Misschien ben jij wel een echte ster op het podium. Ontdek het tijdens het Koninklijk Concertgebouw Concours 2023. Bij deze muziekwedstrijd voor kids tussen de 9 en 14 jaar zijn alle genres welkom. Ook zijn er leuke workshops. Schrijf je snel in!

VROG: Trampoline springen

VROG is verhuisd naar een te gekke urban hotspot midden in Amsterdam! Op een giga trampolineveld en de airbag kun je je lol op! Ook leuk voor kinderfeestjes. En nóg belangrijker; met fijne relaxplek en hele lekkere koffie voor ouders.

Stuiterstokken | 4-5 jaar

Geluiden van een cello, contrabas en violen schallen door Het Concertgebouw tijdens dit bruisende kleuterconcert! Op 28 en 29 januari stuiteren de strijkstokken van hot naar her. Maar wat gebeurt er als de één linksaf wil en de ander rechtsaf?

Kom dansen met je gezin!

Tijdens dit familieconcert wordt stilzitten een uitdaging! Aanstekelijke grooves uit Portugeessprekende muziekculturen en uit de jazz maken bij het BIMHUIS een swingende voorstelling. Zing, dans en rap mee bij Cacha Mundinho zondag 5 feb.

Musical4daagse

Straal deze voorjaarsvakantie op het podium van Schouwburg Amstelveen! Tijdens de Musical4daagse maken kinderen hier in 4 dagen een musical voor echt publiek. Ontdek de magie van het theater en zing, dans en acteer erop los!

Tuimel & Bounce | 3+

Dansers springen, vallen en staan weer op in deze te gekke hiphopvoorstelling! Het Meervaart Theater wordt het podium voor een optreden over opgroeien en in balans blijven. Wanneer beweeg je mee? En wanneer zeg je ‘Nee’? Te zien 12 feb.

Diep in de zee | 2-5 jaar

Gaan jullie mee op ontdekkingsreis onder het wateroppervlak? Vissen, planten en bizarre onderwaterwezens liggen verborgen in de diepe oceaan. Beleef, voel en doe echt mee op 8 feb tijdens de peutervoorstelling van OCCII Kinderpret!

Nieuw: Meh | 1-5 jaar

Op 4 februari is de première van Meh: workshop, kindervoorstelling en concert in 1 van het Black Cat Theatre bij CC Amstel Waan je in een klanklab waar kinderen samen de livemuziek maken! Blaten, kraaien en loeien jullie mee?

NIEUW: Tante Riet

Nieuw in Amsterdam: Tante Riet! In dit Pop-up café kun jij rustig bijkletsen met vrienden en vriendinnen of een kop koffie drinken en lunchen. De kids hoor je niet meer. Zij vermaken zich in de mega blauwe ballenbak en met spelletjes!

Cobra: Familieworkshop

Tekenen en stempel buiten de lijntjes tijdens de familieworkshop Helhesten fantasie op zondag 29 januari in het Cobra Museum. Laat je fantasie de vrije loop en loop de deur uit met een mooi kunstwerk van een Helhesten paard.

Poppenkast | 5+

Hilarische voorstelling over de muitende poppen in de poppenkast. Met vette humor, een satirische onderlaag en knap acteerwerk. Wij zagen de première en hebben zo hard gelachen! 12 februari te zien in Theater de Krakeling.

Van Gogh workshops 6+

Elke zaterdag kun je in het Van Gogh Museum meedoen met een workshop. Tot 5 februari met het spannende thema De schedels van Vincent! Eerst inspiratie op doen in het museum, dan verf mengen en aan de slag met je eigen kunstwerk!

Ooooo, jonge geitjes!

Jaaaa, de eerste lammetjes zijn alweer geboren! Is jouw kind ook dol op dieren en helemaal op lammetjes van schapen of geiten? Ga dan eens op bezoek bij de geitenboerderij in het Bos of een van de kinderboerderijen in onze regio! Naar de website