12x tips voor Lente-familie-uitjes in Amsterdam

6 maart 2024
Hallo lente! Welkom voorjaar! Oh zo heerlijk. Het zonnetje schijnt en de krokusjes en narcissen bloeien al in de parken en groenstroken. Echt een fijne tijd om op stap te gaan. Waarheen? Hier wat leuke tips!

Nationale Klimbosdag

Jihoe, hij is er weer: de Nationale Klimbosdag! Zaterdag 23 maart is het zover. Dan mag je in heel veel bossen in Nederland met korting de boom in. Ook goed voor de natuur, want Fun Forest doneert per ticket €1 aan Trees for All. Reserveer snel je kortingsticket!

Be Matthäus | 8+

Ken je Matthäus Passion? Speciaal voor families is er nu een interactief familieconcert van gemaakt. Op 16 maart worden jullie in Be Matthäus in Het Concertgebouw meegenomen langs de hoogtepunten van Bachs meesterwerk!

LUCKY LUUK? | 4+

Reizen jullie op 10 maart in Meervaart mee naar het Wilde Westen? Meneer Monster, bekend van de Grufalo, heeft er weer een heerlijke houtje-touwtje-western-spektakel van gemaakt. Met drie stoere 'poldercomboys' en veel humor!

Vernieuwd Game & Race Park

Dwaal af naar het ondergrondse A’DAM VR Game & Race Park en ontdek een wereld van grenzeloze verbeelding. Met 4D simulaties, zinderende free-roaming zombie shooters of escape rooms. En ken je de nieuwe Race Experience al?

Het Mooiste Blauw | 6+

Stap in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen! In deze voorstelling van Studio Figur zie je hoe Faizah de kroon van haar zus beschermt. In maart en april te zien in verschillende theaters!

Vrolijk familiefeest

24 maart staat het Joods Museum junior op z'n kop: het is tijd voor het Poeriem-familiefeest! Maak kabaal met ratels, laat je lekker schminken en maak een mandje voor koekjes. Want met Poeriem geef je lekkers aan anderen!

Dagje schaatsen

De Jaap Eden IJsbaan is nog heel even geopend. Trek die ijzers uit de kast en zoef nog tot 24 maart een rondje op het ijs! De 400 meter lange baan is deze winter helemaal vernieuwd en klaar voor een middag vol schaatsplezier!

Nationale Pannenkoekdag

Basisschoolleerlingen door heel het land bakken op 8 maart pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Dat is een superfijne manier om opa’s en oma’s die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen wat extra aandacht te geven!

Kinderexcursie waterdieren

Weet jij welke beestjes er allemaal leven in de wateren van het Amsterdamse Bos? Op 20 maart kun je samen met de boswachter op onderzoek uit. Wie weet vang je wel een geelgerande watertor of een bootsmannetje!

Knuffelen met de dieren

Er worden weer lammetjes geboren, de kipjes tokken vrolijk en de pony's mogen van stal: het is de perfecte tijd voor een bezoekje aan de dieren! Wij verzamelden zoveel mogelijk kinderboerderijen voor je waar je de jonge beestjes kunt bewonderen!

Test jij mee?

Klaar om gratis op ontdekking te gaan door de Amsterdamse stadsnatuur? Met de leuke 8 doe-opdrachten van ANMEC word je uitgerust om buiten op ontdekking te gaan. Maar ook om tot rust te komen; dus hoofd uit en fantasie aan!

Gratis schildermiddag

In maart kunnen kinderen elke woensdagmiddag met een kwast in de weer! De verfspullen en glaasjes limo staan vanaf 12 uur klaar voor gebruik. Wat voor bruggen en kademuren zullen er in het Bezoekerscentrum ontstaan?


Helaas al voorbij:

Be Matthäus | 8+

Ken je Matthäus Passion? Speciaal voor families is er nu een interactief familieconcert van gemaakt. Op 16 maart worden jullie in Be Matthäus in Het Concertgebouw meegenomen langs de hoogtepunten van Bachs meesterwerk!

LUCKY LUUK? | 4+

Reizen jullie op 10 maart in Meervaart mee naar het Wilde Westen? Meneer Monster, bekend van de Grufalo, heeft er weer een heerlijke houtje-touwtje-western-spektakel van gemaakt. Met drie stoere 'poldercomboys' en veel humor! Naar de website