Ons bezoek aan het Koninklijk Paleis Amsterdam

1 juli 2015
In het Koninklijk Paleis Amsterdam is heel veel te ontdekken. Ga op avontuur met Jacob of laat je rondleiden door Prins Louis!
Vandaag bezoek ik met Kiet (bijna 6) en Katie (bijna 4) het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit grote paleis waar we geregeld langsfietsen en we soms op Tv voorbij zien komen heeft een magische aantrekkingskracht op ons!

Dus is het de hoogste tijd voor een bezoek!

Wij ontmoeten Prins Louis! Prins Louis is de zoon van Lodewijk Napoleon en in 1808 de eerste bewoner van Het Koninklijk Paleis (voorheen Stadhuis). Hij leidt ons rond en geeft ons een kijkje in zijn leven in het Paleis.
Soms stelt Prins Louis ons een vraag. Zo zien we een prachtig oud bureau en moeten wij ontdekken hoeveel sleutelgaten er in het bureau zitten! Het antwoord plakken we met stickers op een bijzondere medaille. Daarnaast onthult hij grappige geheimpjes…weet je bijvoorbeeld wat er in het nachtkastje naast zijn vaders bed zit?……Sorry, we kunnen er niets over loslaten! Kom het zelf maar ontdekken!

Kiet en Katie luisteren aandachtig naar Prins Louis, die ons ook zijn ouders slaapkamers, hèt balkon en de plek laat zien waar gevangenen, ten tijde dat het Paleis een stadhuis was, te horen kregen wat hun straf was. Dit vond Prins Louis een enge plek en dat voelen wij nog steeds wel een beetje als we er staan.

Als ik aan het einde vraag of ze graag met Prins Louis hadden willen ruilen en ook in dit Paleis hadden willen wonen zegt Kiet: ‘Nee mam, hij kreeg een gouden klok voor zijn 6de verjaardag, maar ik heb liever een Skylander’!

In het Paleis zijn 2 speurtochten voor kinderen. De rondleiding met Prins Louis is voor kinderen van 6 tot en met 8. Oudere kinderen gaan op avontuur met Jacob. Beide rondleidingen kun je elk moment zelfstandig doen. Je wordt begeleid door een audiotour.

We hebben een super middag! En als we oud genoeg zijn, gaan we ook Jacobs Avontuur doen. Want we zijn heel benieuwd naar Jacob! Heb jij Jacobs Avontuur gedaan? Laat het ons weten via amsterdam@kidsproof.nl. Dan kunnen we daar ook iets meer over vertellen in deze blog!

Dies, Kiet en Katie Naar de website