De leukste uitjes voor de herfstvakantie in Amsterdam en omgeving

13 oktober 2023
Noord, Zuid, Oost, West, Zaandam en Amstelveen; werkelijk overal is zo'n tof herfstvakantieprogramma! Bij de theaters, musea, er zijn kampen en workshops en toffe buitenactiviteiten. Echt een rijtje vol inspiratie om meteen te boeken al zeggen we het zelf ;-)
herfst vakantie

Toffe Herfstvakantiekampen


Adventure sportkamp

Bij Sport4kidz kunnen kinderen lekker bewegen tijdens de herfstvakantie. Een Adventure kamp betekent boogschieten, Gps speurtochten, hindernisparcours, vuur maken en nog veel meer! Leuk voor één of meerdere dagen. Voor kinderen van 6-12 jaar.

Gratis herfstvakantiekamp 9+

Speciaal voor creatieve kinderen organiseert Amsterdam Museum het museumkamp! Met een super leerzaam programma kunnen kids van 9 tot 12 jaar al hun creativiteit kwijt. Op de planning staat een groot gezamenlijk kunstwerk!

UP Vakantiekampen | 8+

Zo veel mogelijk buiten, actief, creatief, fun en avontuurlijk? Het herfstkamp van UP Events Kids is 1 groot kinderfeest. Met lasergamen, arcade games, VR, Archery tag en nog veel meer. Je kunt al boeken vanaf 1 dag.

Kunstkamp voor kids

De materialen liggen klaar, de herfst zorgt voor genoeg inspiratie en ARTZUID is er klaar voor: er komt weer een ART CAMP aan! 5 dagen lang kunnen kinderen aan de slag als echte kunstenaar om het werk uiteindelijk aan publiek te presenteren!

Little Star camp

Leuke spelletjes doen, verschillende sporten proberen en nieuwe vriendjes maken in de vakantie? Dat kan tijdens het herfstkamp van Little Star Fitness! Er komt weer van alles aan bod. Heel leuk voor alle kids van 4 tot 12 jaar!

Kookkamp in de herfst

Toekomstige chefkoks opgelet! Er komt weer een culinair kamp aan van Sterk in eten. Deze herfstvakantie is het thema: Supermarkt! In 5 dagen koken kinderen een flink assortiment bij elkaar. Genoeg voor een echte pop-up supermarkt!


Buiten uitjes


Halloween bij Pluktuin

Heel oktober zit bij Pluktuin Amstelveen vol met pompoenactiviteiten! Zo kunnen kinderen pompoenen uithollen en is er Pumpkin Pie. Op 29 oktober wordt er afgesloten met het Halloweenfeest. Doe toverexamen en ontvang een diploma!

Lekker randwandelen

Zin in een herfstwandeling? Rondom Amsterdam kun je geweldig wandelen! We hebben 5 wandelingen op een rijtje gezet die niet te lang zijn. Verzamel herfstbladeren, ontdek de speelplekken en geniet van de prachtige natuur!

Herfstblaadjes verzamelen

In de Hortus ontstaat weer een tapijtje van prachtig gekleurde herfstbladen. Haal bij de portier een gratis plakboek en plak er de mooiste exemplaren in. Zo maak je je eigen Hortus plakboek! Leuke herfstactiviteit tot en met eind november.

Herfst in het bos

Waar ervaar je dit seizoen beter dan in het Amsterdamse Bos? Tijdens het herfstfestival staan er wandelingen en activiteiten op het programma zoals een eekhoornexpeditie. Of ontdek het bos op eigen houtje met de Herfstspeurtocht!

Sloepje huren

Op maar liefst 7 locaties in Amsterdam liggen de sloepen van Mokumboot verhuur klaar voor een tocht over de grachten. Een vaarbewijs is niet nodig en er liggen reddingsvesten klaar voor de veiligheid. Ontdek samen de wateren!

Naar de Pluktuin in de herfst

Er is ieder seizoen wat te doen bij Pluktuin Amstelveen. Oktober is de maand van de pompoen, dus kunnen kids deze vruchten komen uithollen en versieren. Lekker kopje koffie en stukje appeltaart erbij. Top familieuitje toch!

Het schaatsseizoen van start

Jippie, vanaf 21 oktober is de Jaap Eden IJsbaan weer open en dat wordt gevierd met hoge korting! De eerste weken kunnen kinderen voor €1,- naar binnen en sjeest de tweede volwassene gratis over het ijs! Laat de winter maar beginnen!



Musea met een tof familieprogramma


Magie in de familiemaand | 3+

De familiemaand in het Rijksmuseum staat in het teken van Disney. Het belooft magisch te worden. Ga met Mickey op tekentour, doe de familierondleiding of ga aan de slag in een van de (gratis) Disney workshops. En neem de hele familie mee.

Vier vakantie met Van Gogh

Van 21 t/m 29 oktober zijn er heel veel toffe familie-activiteiten in het Van Gogh Museum! Yoga, tekenen, schilderen, speurtochten. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis. Tip: boek nu tickets, want het is razend rap uitverkocht.

Herfstvakantie bij Move

De Kids workshops bij Move Amsterdam zitten deze vakantie bomvol creativiteit en mobiliteit. Van griezelige chocolade insecten en pimp je pompoen tot drones in de lucht en BMX'en over de grond. Alle reden voor een bezoekje dus! Als je durft.

Workshop: Pimp my bag

In de herfstvakantie staat er weer een nieuwe workshop op het programma bij Museum JAN! Ga met textielstiften, kralen, knopen en glitters aan de slag en maak je eigen design tas. Op 22 oktober is geen enkel ontwerp te gek! Voor kids van 6-12 jaar.

Verzetsmuseum Junior

Neem je kinderen mee naar Nederland in de jaren 1940-1945 en laat ze kennis maken met WOII. Met een speurboekje reizen ze zelf door de huizen van de hoofdpersonen. Waargebeurde verhalen maken dit een indrukwekkend uitje!

Nieuwe locatie Muizenhuis

Het Muizenhuis Mini Museum is verhuisd naar een waanzinnige locatie! Bewonder het muizenhuis, het circus, de haven. Speur naar muizen met het mini zoekboek. En leer tips en trics om je eigen muizenhuis te bouwen!

Slapen in het museum

Heb je wel eens in een museum geslapen? Tussen alle kunst? Dan is dit je kans! Op vrijdag 27 oktober kun je je matje en slaapzak uitrollen in het Cobra Museum. Er zijn workshops, films en natuurlijk een ontbijtje op zaterdag!

Sterren en mummies

In het Allard Pierson sta je Oog in Oog met oude mummieportretten. Wist je dat ze ook echte (dieren) mummies uit Egypte hebben? Mummies een beetje te spannend? Doe dan de Sterrenkijkers-speurtocht en los de puzzels op.

Heel veel leuke workshops

In de wonderlijke ruimtes van Museum Het Schip kunnen kinderen deze vakantie terecht voor ambachtelijke workshops! Op het programma staan onder andere: metselen, batikken, het maken van een eigen tegel en allerlei druktechnieken!


Paleis van de koning

Op het moment dat de koning er niet is, mag het bezoek naar binnen bij het Koninklijk Paleis! Met een audiotour neemt Prins Louis je mee op pad, of ga zelf een spannend mysterie aan tijdens Jacobs avontuur. Kijk je ogen uit!

Verjaardag van Amsterdam

Op 29 oktober viert Amsterdam haar 748ste verjaardag in het Stadsarchief. Bewonder het oude tolprivilege en aanschouw de stad in de Middeleeuwen. Kinderen kunnen hier aan de slag met het maken van hun eigen vlag!

Kermisfeest

Het is het hele jaar al feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, gaat het dak eraf! Geniet in de herfstvakantie van de gratis attracties; ook 's avonds op 21 en 28 okt!

Met 50% korting naar Moco

Dol op streetart en moderne kunst? Neem eens een kijkje bij het Moco Museum. Hier zie je werken van Banksy, Andy Warhol, Studio Irma en nog veel meer! En deze vakantie krijg je 50% korting op het tweede ticket!

Ode aan de zee en boten

Alles over boten en de zee. Maar ook zeemonsters kleuren en meelezen over Bibi Kayman en de Zee van liefde. Het Scheepvaartmuseum vult de herfstvakantie met zoveel leuke extra kinderactiviteiten. Al leuk vanaf 2 jaar!

Vakantie in 't Wereldmuseum

Het Tropenmuseum heeft een nieuwe naam: Wereldmuseum Amsterdam. Wat is gebleven zijn de talen, muziek en cultuur van over de hele wereld! Reis deze herfstvakantie mee naar Suriname en doe mee met toffe workshops.

ARTIS-Micropia kleurroute

Veel microben gebruiken de mafste kleuren om te concurreren, zich te voeden of te communiceren. Deze kleurrijke wereld zie je niet met het blote oog. Deze herfst kun je ze bekijken door in te zoomen in ARTIS-Micropia. Van 14 t/m 31 oktober.

Vakantie in Joods Museum

Wat een speciale activiteiten deze herfstvakantie! Van gemberbolus bakken op 22 en 25 oktober tot een rondleiding voor de familie op 26 oktober en een gelukshandje maken op de 29e. Doe mee en ontdek het Joods Museum junior!

Code Cacao

Oktober is de 'Cacaomaand' in het Zaans Museum! Daarom is er van alles te beleven rondom de verse cacaobonen en chocolade. Ga deze herfstvakantie op een spannende missie door de Chocoladefabriek en kraak de code!

Nieuw bij Op Solder

Museum Ons' Lieve Heer Op Solder heeft een nieuwe presentatie. In Aan deze en gene zijde ontdek je wat mensen vroeger deden als iemand dood ging. Een speciale kaartenset voor kinderen maakt het onderwerp luchtig en bespreekbaar.

Ontwerp een dierentuin

Hoe ziet de dierentuin van de toekomst er uit? Zijn er nog dieren te zien? Mogen die vrij rondlopen? En waar zou de mens lopen? Filosofeer er lustig op los en maak een schets van jullie ideeën in ARTIS-Groote Museum! Van 16 t/m 29 oktober.

Famiri Familie-middagen

In de tentoonstelling Famiri Familie bij het Stadsarchief spelen familieverhalen de hoofdrol. Bewonder acht bijzondere verhalen over Surinaams-Amsterdamse families en ga op 24 oktober zelf op zoek in de archieven naar je eigen familie.
Met GRRATIS instaprondleidingen.

Dit is Kwast!

Kwast was Rembrandts hondje. Vandaar dat je hem op veel van zijn schilderijen ziet, lollig hè? En Kwast kent alle hoeken & gaatjes van zijn voormalige huis, het Museum Rembrandthuis. Kom je mee speuren met de nieuwe multimediatour?


Verrassende binnenuitjes & workshops


Herfstvakantie in de OBA

Alle OBA vestigingen zitten deze vakantie weer vol met toffe activiteiten! Leer over de geschiedenis van de stad, word een striptekenaar, bouw een robot of kom langs bij de voorlees-yogaworkshop. En een aanrader; het gratis Museumkamp!

Herfstvakantie in Eye

Eye heeft een reuzeleuk vakantie programma! Bezoek de interactieve tentoonstelling en maak je eigen animatiefilmpje. Zie Walt Disney's eerste animatiefilms met live muziek en ontdek hoe geluidseffecten gemaakt worden.

Actief familie-uitje

Kennen jullie Aloha al? Hier kun je bowlen, lasergamen, minigolfen en lekker eten. Durven jullie met de familie of vrienden de strijd aan te gaan in de prachtig versierde area's? Via Kidsproof beleef je een toffe middag met korting!

A'DAM VR Game Park

Onder de grond van Amsterdam vind je een wereld vol sensationele 4D simulaties, zinderende free-roaming zombie shooters, escape rooms en andere exclusieve games. Ontdek deze vakantie het 600m2 grote park vol actie!

Warming Up Festival

Ook de Tolhuistuin warmt op! Daarom vindt hier op 5 november een speciale middag voor families plaats tijdens het klimaatfestival. Het programma zit vol met kunst, talks, films, bewustwording, workshops en meer. Genoeg te doen!

Indoor schaatsbaan

De schaatsbaan op Winkelcentrum Gelderlandplein is vanaf 18 oktober weer geopend! Laat de kids gezellig indoor schaatsen. En natuurlijk mag je mee het ijs op als de allerkleinsten hier hun eerste meters maken!

Kidskunstlab Film Magie

Supercool: in deze workshop-serie bij OCCII Kinderpret leer je alles over films! Van documentaire tot poppenfilm en stop-motion, er komt van alles voorbij. De eerste workshop is op 1 nov. Aan het eind wordt al het werk tentoongesteld!

Kidskunstlab Bandjesbende

Lijkt het jou ook zo leuk om zanger, gitarist of bassist te zijn? In deze nieuwe workshopserie van OCCII Kinderpret leer je alles over muziek! Vanaf 31 oktober ontdekken kinderen wekelijks muziek om uiteindelijk te stralen in de voorstelling!

Coding & Robotics class | 6+

Bij JetLearn leren kinderen van 6 tot 16 jaar in 1 op 1 lessen coderen en robotica. Er is keuze uit Minecraft, Roblox, robotica. kunstmatige intelligentie en meer! De lessen worden gegeven in het Engels en Nederlands door professionals. Boek met 20% Kidsproof korting.

Zushi

Zin om het gezin te verwennen deze herfstvakantie? Midden in het centrum vind je de sushibar: Zushi. Je vindt hier heerlijke rolletjes en lekkernijen van de grill. Extra leuk om daarna een filmpje te pakken bij Pathé de Munt met korting.

Nieuw: Dream Decoden

Nieuw op de site! Een bijzondere workshop of uniek kinderfeestje met decoden! Geef je favoriete object een nieuwe look met de Japanse kunst vol kleurrijke gel, edelstenen en bedels. Zo zijn de kids wel een paar uur zoet.

Pizza, Pasta & Play

Kom met het hele gezin genieten bij Happy Italy van verse pasta’s en pizza’s. Deze vakantie krijg je een gratis cadeautje + limonade bij het Happy Kids Menu! Na het eten kunnen de kids lekker spelen in het indoor speelparadijs.

Nieuw Art Lab voor kids

Nieuw op de site: Deze toffe creatieve lessen van Art LAB. Na de herfstvakantie start een nieuwe workshopreeks. Hier leren kinderen tekenen, schilderen en collagetechnieken. De lessen zijn in NL & ENG. Keuze uit 2 locaties in de stad. Een gratis proefles is mogelijk.


De mooiste, liefste, leukste muziek- en theatervoorstellingen


Reizen door 1000+1 nacht | 8+

Eeuwenoude vertellingen in een modern, actueel jasje: 1000+1 nacht gaat over de kracht van verhalen! Een nieuwe muzikale familievoorstelling in ITA van de Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz. Laat je betoveren!

Het Krakeling Festival

Oosterse live muziek, een meesterboef, jongeren met een taakstraf en de Grote 5 staan deze herfstvakantie op het toneel bij Theater de Krakeling. Geef je ogen de kost tijdens voorstellingen vol dans en muziek. Al voor kinderen vanaf 3 jaar!

Cinekid Festival

's Werelds grootste mediafestival keert terug naar Amsterdam! Kom de nieuwste films en series kijken, ga naar een masterclass en doe mee met de leuke workshops, games en VR. Van 21 t/m 27 oktober 2023 is het thema: is dit echt?

Allemaal naar het Zaantheater

Want daar zijn te gekke voorstellingen te zien deze herfstvakantie. Of je nu kiest voor Peppa Pig Live, Rappe en de Rots, Eerlijk is Eerlijk of Le Cirque du Bout du Monde, je hebt zeker een topmiddag! En extra fijn, makkelijk parkeren!

Herfstvakantie voorstellingen

In de vakantie zijn er toffe voorstellingen in de Meervaart voor kids vanaf 2, 4, 6 en 8 jaar. Met muziek, verrassingen en humor. Over een spin en ware eerlijkheid en over een vrolijk en verrassend pleidooi voor imperfecties. Pret voor iedereen dus!

Pietje Bell | 6+

Ga mee op avontuur met Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand! De voorstelling zit vol nostalgie, humor en leuke liedjes. Zijn jullie al benieuwd welke bijzondere ontdekking Pietje doet? Kom dan op 29 oktober naar DeLaMar!

Jazz voor kinderen | 8+

Nina is ontzettend verlegen. Volgens de dokter is er een perfecte oplossing: muziek! En waar vind je dat meer dan in Het Concertgebouw? Zal Nina op 22 oktober veranderen in een echte jazz-zangeres? Komt dat zien!

STRAF | 10+

Beleef op 26 of 27 okt. een voorstelling over en met jongeren met een taakstraf in de Centrale Markthal. Ieder vertellen ze hun verhaal op hun eigen manier. Over grenzen opzoeken en er overgaan. Over consequenties. Over een tweede kans.

Nijntje de musical | 2+

Hoera: nijntje komt naar DeLaMar! Deze kleurrijke musical maakt van een eerste theaterervaring een feest. Beleef het vrolijke en muzikale nijntje-verhaal, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna op zaterdag 28 oktober.

Familieconcert Halloween | 6+

De musici van de Nordwestdeutsche Philharmonie komen op 29 oktober naar Het Concertgebouw. En ze nemen de griezeligste muziek mee. Spanning en sensatie van Mendelssohn, de vurige hel volgens Stravinsky en een trollendans!

Peppa Pig en Hup Herman!

Boek alvast je kaartjes voor deze herfstvakantie bij Schouwburg Amstelveen. Peppa Pig Live gaat hier in première op 22 oktober. En Herman kun je komen aanmoedigen in de voorlees-opera Hup Herman! op 29 oktober.

Herfst in het theater

Van 21 t/m 29 oktober staan er weer hele fijne voorstellingen voor kids op het programma. Er is film en theater in het Bijlmer Parktheater. Hoe leuk! Met een Geheime Club, Allerlei kokers, een Ping Win en het Cinekid festival!

Nieuw: Kids Theaterclub

Op zoek naar een creatieve en gezellige middag met je kinderen? Iedere maand organiseert Bar Kantoor de Kids Theaterclub! Op 28 oktober met De Flop & Juf Sas show, schminken, Halloween-lampions en poffertjes maken.


Veel plezier in de herfstvakantie!

Voor alle activiteiten per dag, klik op de roze button. Naar de website