3 Fijne strandjes om te zwemmen en te spelen in Groengebied Amstelland

20 juni 2022
Op een warme zomerdag is er niks fijner voor kinderen dan lekker pootjebaden in de waterplassen aan de randen van de stad. Stap op de fiets met de kids en ontdek de leuke strandjes aan de Ouderkerkerplas, de Gaasperplas en de Hoge Dijk.
Tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal ligt Groengebied Amstelland. Dit groengebied bestaat uit een aantal recreatiegebieden waar je dagenlang in de buitenlucht kunt doorbrengen. Strandjes, speeltuinen, wandelroutes; fietsen, skaten, zwemmen; er is ontzettend veel te doen! Voor de zomer hebben wij onze favoriete strandjes uit dit gebied voor je verzameld:

Ouderkerkerplas

In de luwte van de randstad ligt de Ouderkerkerplas. Voor de kleintjes is er een heerlijk zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en pootje baden. Het strand loopt geleidelijk af en binnen de ballenlijn is het niet dieper dan 1.40 meter. Voor de wat grotere kinderen is er een groenstrand met gras. Daar plons je met vrienden het water in of speel je een partijtje beachvolleybal. Bij het strandpaviljoen Aan de Plas kun je terecht voor een ijsje of een koel drankje. Zo ervaar je het echte zomervakantiegevoel dicht bij huis.
Gaasperplas

Gaasperplas is een pareltje van Amsterdam Zuidoost. De grote plas waarin je kan zwemmen, de mooie groene omgeving, speelweides en het zandstrand aan de zuidoever, maken het een heerlijke plek om de vrije dagen door te brengen. In het Gaasperpark, aan de noordkant van de plas, is er voor kinderen de Waterspeelplaats (makkelijk te bereiken met de metro). Het speeltoestel zorgt voor urenlang speelplezier en er zijn toiletgebouwen met drinkwater. Kom lekker met water kliederen bij de watersluisjes!De Hoge Dijk

Het rustige recreatiegebied De Hoge Dijk heeft een ondiepe speelsloot voor de allerkleinsten. Banjerend met een visnetje of zittend met een waterspeeltje, de kinderen vermaken zich wel. Ook is er een strand voor de wat oudere kinderen, waar ze samen hun capriolen op de speeltoestellen kunnen uitvoeren. Er zijn ook toiletten.
Wil je de waterkwaliteit weten? Kijk dan op www.zwemwater.nl. De actuele waterkwaliteit van alle drie de locaties is dik in orde, volgens de metingen op de website. Als het onveilig is om te zwemmen, dan wordt dat met onderborden onder de blauwe borden op het strand aangegeven. Deze gelden alleen voor de plek waar ze staan.

Spelen

Groengebied Amstelland heeft met ons ook haar tips gedeeld van leuke Speelplekken. Bekijk hier waar de kids zich uren kunnen vermaken met buitenspelen!

Kidsprooftip: download de Hooge Nood app en zie waar het dichtstbijzijnde toilet is.
Naar de website