De lekkerste ijssalons in en om Apeldoorn, Deventer en Zutphen!

11 april 2024
Het zal je niet verbazen, maar mijn kids zijn gek op ijs. En wij natuurlijk ook! Helemaal geen straf dus om de lekkerste ijssalons in en om Apeldoorn, Deventer en Zutphen voor jullie op een rijtje te zetten.
De lekkerste ijssalons in de omgeving!

Apeldoorn en omgeving


Ijs van Co in Hoenderloo
Volgens velen het lekkerste ijs van de Veluwe! Je hebt soms even geduld nodig omdat er een lange rij kan staan, maar je zult zien dat het best wel snel gaat. Ze maken hier heerlijk ambachtelijk vanille-ijs en dat is écht het wachten waard.

Van Swoll in Apeldoorn
Een begrip in Apeldoorn! Ze bereiden hun lekkere ijs zelf en dat proef je. Ze zijn trouwens ook vaak te vinden bij schaapskooi Hoog Buurlo en op speciale evenementen.

Talamini Apeldoorn
Ambachtelijk ijs volgens een oud familierecept en dat proef je! Het fruitijs wordt hier bijvoorbeeld op basis van echt fruit gemaakt, zonder toevoegingen. Je kunt hier trouwens ook lekkere Italiaanse broodjes eten op het terras of binnen. 

Ijssalon Brouwer in Apeldoorn
Al meer dan 60 jaar een begrip in Apeldoorn. Ze hebben maar liefst 3 locaties in Apeldoorn, dus een ijsje is altijd dichtbij. De milkshakes zijn hier trouwens ook een aanrader en verkrijgbaar in dezelfde smaken als het schepijs. 

Banketbakkerij Jolink in Apeldoorn
Na Zutphen nu ook in Apeldoorn. Het ijs is hier onwijs lekker, maar ik zou gewoon zelf even proeven om een oordeel te vellen.

Meer ijssalons in deze omgeving:
- Gemelli in Apeldoorn
- IJssalon IJstijd Garderen
- IJssalon Stientje Beekbergen
- IJsplein in Apeldoorn
- IJskaffee de Kei


 

Ijssalons in Deventer en omgeving


Gio’s in Deventer
Echt Italiaans schepijs in tradiotionele smaken. Ben je in een avontuurlijke bui? Dan hebben ze hier ook innovatieve smaakjes. Eet je glutenvrij of lactosevrij? Geen probleem bij Gio’s! Tip: maak een wandeling langs de IJssel met je ijsje in je hand! 

Talamini Deventer
Al generaties lang kan je genieten van het lekkere ijs van Talamini. Het grootste deel van de ingrediënten komt nog altijd uit Italië. Italiaanser dan dit krijg je je ijs niet in Deventer!

IJZenSO
Op het Stationsplein vind je IJZenSO, een lunchroom die onder begeleiding gerund wordt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt hier terecht voor heerlijke broodjes, koffie, bonbons en natuurlijk ijs!

Paul van Gurp
Geniet van vers gedraaid ijs van Paul van Gurp. En ze hebben maar liefst twee vestigingen in Deventer!

IJssalon ZaZa in Twello
Bij ZaZa wordt dagelijks op traditionele wijze vers ijs bereid, met alleen de allerbeste ingrediënten. In de vitrines vind je in het zomerseizoen zo'n 30 verschillende smaken ijs! 

Zutphen en omgeving

Banketbakkerij Jolink in Zutphen
Oh oh oh wat een lekker ijs hebben ze hier. Absoluut één van onze favorieten! Dat vinden wij niet alleen; ze hebben ook een prijs gewonnen voor het lekkerste banketbakkersijs van Gelderland. 1 bolletje is hier eigenlijk niet genoeg...

spIJS in Warnsveld
Een pareltje in Warnsveld! Je geniet hier van ambachtelijk ijs, maar het is ook een heerlijk plekje voor lunch op het terras of binnen in het stijlvolle café. Binnen is ook een heel leuke speelhoek voor peuters en kleuters!

Talamini in Zutphen
Het ijs hier wordt dagelijks vers gemaakt met de beste ingrediënten! Het geheim van Talamini is hun lange traditie en uniek recept. Je kunt het beste even zelf komen proeven om het zeker te weten... ;-)


Weten jullie nog meer lekkere adresjes waar wij echt even langs moeten om te proeven? Laat het ons weten via apeldoorn@kidsproof.nl!

Lieve groetjes,
Patricia

Ps. Wist je dat we ook heel veel kindvriendelijke restaurantjes op onze website hebben staan?