Wandelen met kinderen: Beekbergerwoud

23 juli 2017
Eén van onze favoriete plekken om te wandelen met de kinderen rondom Apeldoorn is het Beekbergerwoud! Een plek waar de natuur zijn gang mag gaan en waar heel veel te ontdekken is voor kinderen!
Wat onze kinderen, en wij zelf ook, zo tof vinden aan het Beekbergerwoud is de ruigte van dit gebied, je hebt het gevoel dat je echt op avontuur bent door de smalle paadjes en de vlonders over de waterpartijen. En ten tweede; de vele beestjes die te ontdekken zijn, in het water maar ook in de struikjes langs de paden en in het riet. Het Beekbergwoud was ooit het laatste oerbos van Nederland, tot er agrarisch gebied van werd gemaakt. Natuurmonumenten is in 2006 begonnen met het herstellen van het gebied en probeert iets van de sprookjesachtige wildernis terug te brengen. Wat ons betreft is dit absoluut geslaagd!



De eerste kilometen loop je grotendeels over vlonders, door het riet en afwisselend kom je een vennetje tegen. Dat wordt waterbeestjes spotten! Zodra je verder loopt kom je over smalle paadjes en langs heel veel bramenstruiken (lekker als je op het oogst-moment komt!). Uitrusten én picknicken kan bij het rustpunt. Dit is een grote weide, aan de kant van de Traandijk. Voor kids extra leuk als de boer net gemaaid heeft, dan kan er lekker met het gemaaide gras gespeeld worden!



Maak een bezoek aan het Beekbergerwoud extra avontuurlijk door een spoorzoekerskaart te halen bij De Wildakker, die vlakbij is gevestigd!